След началото на войната задържаните пристигат у нас, като преди

...
След началото на войната задържаните пристигат у нас, като преди
Коментари Харесай

Двама украински крадци са задържани в Бургас

След началото на войната арестуваните идват у нас, като преди Бургас са били на квартири в София и Варна през лятото.

Престъпниците, които в този момент са в бургаския арест, са обрали 10 жилището в района. В хода на разпитите е открито, че работят независимо. Целта на обирджиите са злато и пари, като единствено на територията на Бургас те са отмъкнали над 150 хиляди лева. 

" В квартирите на украинските крадци са открити 118 000 $, 40 000 евро, 20 000 лева.  и друга валута, както и златни бижута. Изключително богат е арсеналът от принадлежности, с които са били разбивани жилищата ", разяснява на брифинг шефът на полицията в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Бандитите са разполагали с голямо количество заготовки за ключове, като „ инструментите “ им не са купени тук, а са минали границата дружно с тях.

" Срещу двамата арестувани са повдигнати обвинявания за тежки умишлени закононарушения, осъществени след прелиминарен сговор - обири в огромни размери ", заяви районният прокурор на Бургас Мария Маркова. По това обвиняване законът планува до 15 години отнемане от независимост и конфискация на една втора от имуществото

Украинците са арестувани с разпореждане на прокуратурата до 72 часа. Внесено е искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР