След началото на войната резервациите за море в туристически агенции

...
След началото на войната резервациите за море в туристически агенции
Коментари Харесай

Първите за сезона туристи по Черноморието ни идват тази седмица

След началото на войната резервациите за море в туристически организации като тази понижават доста – както от туристи от Русия и Украйна, по този начин и от обичайни пазари в З. Европа. Въпреки това упованията на сектора са до края на годината българите да осъществят 21 млн. пътувания.

Само това лято към Гърция ще пътуват над 600 хиляди българи – два пъти повече от последните две години на пандемия. А 450 хиляди - възнамеряват да прекарат лятната си почивка в турските курорти. Заради по-високите разноски за хотелиерите - почивката това лято ще излезе с 20-30 % повече от предишното. У нас – цените на услугите ще са най-малко 10-11 на 100 нагоре.

Първите хотели по северното Черноморие към този момент отвориха. В Албена да вземем за пример са в очакване на първите си туристи. А до края на април общо 8 хотела в комплекса ще открият сезона.

„ Очакваме първите туристи от Германия да дойдат на 9 април. Очакваме австрийци от 7 април. Юли и август месец, когато е пикът на сезона, записванията са мощни от безусловно всички дестинации ”, твърди Велина Гюмова - управител “Продажби ” в Албена.

Въпреки това: още в първите дни на войната новите резервации в курорта спадат 3 пъти, само че анулации при към този момент контрактуваните почивки – няма. Хотелиерите на юг също регистрират по-малко записвания след началото на съветската инвазия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР