След много грешки и пропуснати шансове, Григор Димитров загуби от

...
След много грешки и пропуснати шансове, Григор Димитров загуби от
Коментари Харесай

Григор Димитров отново отстъпи пред Карлос Алкарас

След доста неточности и пропуснати шансове, Григор Димитров загуби от международния номер 2 Карлос Алкарас на шампионата на трева " Куинс клъб " с 4:6, 4:6 и не съумя да стигне по-високо от четвъртфиналите.

Това е трета загуба на Димитров от три мача против испанеца и техният първи конфликт на трева. Двубоят можеше да има друг процес, само че за следващ път против ас от елита Григор не се възползва от възможностите си.

Испанецът сподели съмнения - тревата още не е измежду най-удобните му настилки. Въпреки това непостоянството на първата ни ракета наклони везните в интерес на Алкарас.
 Карлос Алкарас. Снимка АП/БТА

Димитров стартира мача на собствен сервис, като водеше с 40:15, само че остави на 20-годишния испанец да го изравни, а по-късно и пробие още на старта. След това Алкарас затвърди пробива си и взе солидна преднина.

Ключовият миг в първата част бе в петия гейм, който се игра над 10 минути. Българинът имаше три благоприятни условия за пробив, само че пропусна всички и в последна сметка противникът му поведе с 4:2. След това всеки взимаше подаването си до края на сета при 6:4 за Карлито.

Вторият сет стартира чудесно за Димитров, който е първенец в конкуренцията от 2014 година Той взе решително подаването си, направи брейк на испанеца, а по-късно и го затвърди - 3:0. Следващите три тейма обаче бяха за напористия досегашен №1, който съумя да изравни, възползвайки се и от двойни неточности на сервис за българина.

Карлос Алкарас се възползва от насъбрана инерция и още веднъж взе сервиса на хасковлията за 4:3. Димитров не се съобщи и отвърна, с помощта на доста положителни и дълбоки ретури, само че при 4:4 загуби своето подаване на нула.
 Снимка АП/БТА

Това бе основният миг, испанецът сервираше за мача и бързо стигна до два мачбола, като осъществя още първия за 6:4.

Карлос Алкарас ще играе на полуфинал срещу американеца Себастиан Корда, който по-рано денем надигра британеца Камерън Нори с 6:4, 7:6(1).

В другия полуфинал ще се срещнат датчанинът Холгер Руне и Алекс де Минор от Австралия. Руне се наложи над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 7:5. В първия мач от деня Де Минор съумя да победи французина Адриан Манарино с 6:4, 4:6, 6:4 за повече от 2 часа и 20 минути на корта. 

Турнирът е генерална подготовка за " Уимбълдън ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР