След месеци далеч от родината си нашият репортер Мария Плачкова,

...
След месеци далеч от родината си нашият репортер Мария Плачкова,
Коментари Харесай

Видео дневникът на Мария от Украйна: Завръщане в родината

След месеци надалеч от родината си нашият кореспондент Мария Плачкова, която е от Одеса, още веднъж се завръща в Украйна. Какво ще види по пътя си, какво се е трансформирало и по какъв начин хората оцеляват измежду ужаса на войната - Мария ще ни направи очевидци в своя видео дневник, особено квалифициран за bntnews.bg.

Ето описа ѝ в първия ден от пътуването:

" Повече от 12 часа ни лиши пътуването от България до Украйна.

Тръгнах от София в 5 часа вечерта. След няколко часа път дойдох до румънската граница на Дунав мост. Там попаднахме в запушване от повече от 100 коли, в това число и доста с украински номера.

През първите дни на войната доста хора от България бяха организирали тук пункт, на който помагаха на украинците. Сега към този момент обстановката е друга. Повече хора отиват към Румъния.

Минахме румънската граница много бързо и дори не ревизираха документа за " Времена протекция ", както беше предишния път.

На румънско-украинската граница " Исакча " пристигнахме в 3 ч. през нощта. Минахме я бързо, имаше единствено няколко коли преди нас и чакахме единствено да се качим на ферибота. Тъй като закъсняхме за този в 3 ч., трябваше да изчакаме този в 6 ч. През лятото фериботът се движи по-често, съвсем на всеки час, само че в този момент на всеки три часа.

Има доста камиони. Интересно е какво ни чака в Орловка. Вероятно и там има доста камиони със зърно.

Ето, към този момент напущаме ферибота и към този момент сме на украинската територия ".

Мария на езерото Ялпуг
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР