След марша на новите хунвейбини предстоят тежки месеци на икономическа,

...
След марша на новите хунвейбини предстоят тежки месеци на икономическа,
Коментари Харесай

Контрера: СДВР да засили охраната на Женския пазар, на пл. „Лъвов мост“ и в кварталите с центрове за мигранти

След марша на новите хунвейбини предстоят тежки месеци на икономическа, обществена и мигрантска рецесия.

С тези заключения и апел към кмета на Столична община и Министерство на вътрешните работи, стартира речта си при откриването на новата сесия на Столичния общински съвет ръководителят на „ Патриоти за София “ Карлос Контрера, оповестяват от Вътрешна македонска революционна организация.

Българските жител, семействата, бизнесмените са подложени на ужасяващ ценови напън, националните институции де факто не работят. Задълбочават се проблемите със сигурността на жителите. Призовавам най-малко Столичния общински съвет да резервира достолепие като институция и да се опитаме да свършим градивна работа за града и хората най-малко ние посред целия безпорядък, роден от алчните за власт нови или протестърски партии, обосновава се още членът на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация.

Призовавам и кмета на общината, и ние като общински съветници, да пожелаеме Столична дирекция на вътрешните работи да усъвършенства доста сигурността в някои точки на града, където към този момент има проблеми с мигранти, като добавя, че е нужна и актуализация на бюджета на София, с цел да може общината да поеме потребността от спомагателна защита, само че и да подсигури естествен градски превоз в столицата в изискванията на разрастваща се пандемия.

Ето и цялостния текст на речта на Контрера в СОС:

Уважаеми господин ръководител,

Уважаеми общински съветници,

След марша на новите хунвейбини предстоят ни месеци на усилена работа в изискванията на цялостна политическа безтегловност, безпорядък и безредие в страната, трупащи се всекидневно проблеми, от които националната власт е абдикирала. Със страдание споделям, че сега се намираме не на прага, а при започване на една същинска социална турбуленция, която с всеки минал ден обгръща все по-големи елементи от обществото. Българските жител, семействата, бизнесмените са подложени на ужасяващ ценови напън, националните институции де факто не работят. Задълбочават се проблемите със сигурността на жителите. Призовавам най-малко Столичен общински съвет да резервира достолепие като институция и да се опитаме да свършим градивна работа за града и хората най-малко ние посред целия безпорядък, роден от алчните за власт нови или протестърски партии.

И с цел да не съм необоснован:

Призовавам и кмета на общината, и ние като общински съветници, да пожелаеме Столична дирекция на вътрешните работи да усъвършенства доста сигурността в някои точки на града, където към този момент има проблеми с мигранти. Затова от групата на „ Патриоти за София “ предлагаме да бъде засилена патрулно-постовата активност в това число с елементи на Жандармерията в регионите на Лъвов мост, Женския пазар, кв. Враждебна и Военна рампа. Хората се оплакват, че тези елементи на столицата са се наситили с мигранти, които се държат жестоко, непочтено, тормозят жителите и е въпрос на време да се стигне и до похищения и сбивания.

Предлагам в границите на месец септември да бъде обновен бюджетът на Столична община, с цел да се обезпечи финансиране за есенно-зимния интервал за естественото действие на градския превоз. Тук ще разчитаме всички политически групи да надмогнат тесните си партийни ползи и да дадат поддръжка.

От нашата група предлагаме въпреки всичко и Столична община, и Столичен общински съвет най-накрая да реагираме против някои безумия в страната, които директно касаят столичани. Например против очевидната отпадналост и отвращение на КЕВР да принуди ЧЕЗ да усъвършенства качеството на услугата и да обезпечи обикновено електроснабдяване на цялата територия на столицата. Неспирни са жалбите от регионите Надежда, Люлин, Подуяне, Кремиковци, Панчарево за проблеми с електроснабдяването. Смятам, че общината минимум може да застане зад хората и да притисне ЧЕЗ най-накрая да влезе в 21 век.

Уважаеми сътрудници,

Надявам се в идващите месеци, които явно ще бъдат сложни за страната и хората, ние като общински съветници в София, да действаме и работим за решение на проблемите. Видно е, че страната е оповестила война на София и отхвърля да оказва помощ, в противен случай пречи. Неслучайно до момента в който държавни ограничения за поддръжка на бизнеса няма, единствено Столичен общински съвет е определил механизми, ограничения за отплата.

Именно в такива моменти хората чакат мощно политическо водачество и носене на отговорност – уповавам се най-малко Столичен общински съвет и Столична община да оправдаят тези упования.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР