След малко повече от седмица, на 11 юли тази година,

...
След малко повече от седмица, на 11 юли тази година,
Коментари Харесай

Една седмица до старта на новата стара Lada Niva

След малко повече от седмица, на 11 юли тази година, АвтоВАЗ ще поточната линия за комплекси за заваряване и боядисване на така наречен опростени коли с висока проходимост Niva Legend. Два дни по-късно, на 13 юли компанията ще стартира сглобяването на тези коли.

Монтажът ще се прави на една промяна (за разлика от опростената Grantа, която се сглобява на две смени), произвеждайки по към 200 серийни транспортни средства дневно. Руснаците имат проект и за произвеждане на съплатформената Niva Travel, която ще се създава на същата поточна линия, само че нейното сглобяване е планувано да бъде обновено по-късно - през август.

Ще напомним, че на 5 април тази година именития съветски всъдеход отпразнува своя рожден ден - първите екземпляри на VAZ-2121 Niva стартират да слизат от поточната линия на тази дата през 1977 г - преди 45 години. Това в действителност е и първата самостоятелна разработка на АвтоВАЗ, която за известно време е и най-скъпият и влиятелен модел на марката.

Любопитно е още, че тези коли няма да разполагат с въздушни възглавници, ABS и ESP системи, както няма да имат и навигационна и мултивмедийна система. Освен това опростените модификации ще получат мотори със мощно занижен екологичен клас, отговарящ на стандарта Евро-2. Това е по този начин, тъй като изпускателната система с каталитичния конвертор ще бъдат сменени с по-стар дизайн на генерацията с единична сонда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР