След критиките на представители на международната общност за неприлагането на

...
След критиките на представители на международната общност за неприлагането на
Коментари Харесай

И Черна гора се присъедини към санкциите на ЕС срещу Русия


След рецензиите на представители на интернационалната общественост за неприлагането на ограничаващи ограничения по отношение на Русия, през днешния ден Комисията по политическа система на държавното управление на Черна гора утвърди единомислещо пакета от наказания против Москва, които преди този момент бяха признати от Съвета на Европейския съюз.

Комисията беше управлявана от вицепремиера и настоящ министър-председател Дритан Абазович.

Според „ Макфакс “, наред с други неща, глобите се отнасят за 696 съветски жители, както и за финансови институции, благосъстоятелност, търговия и разпространяване на артикули.

БГНЕС напомня, че по-рано през днешния ден Европейската комисия приветства спазването на глобите на Европейски Съюз против Русия от страна на Северна Македония и Албания и порица Сърбия, която не съблюдава наложените от Брюксел наказания, както и други страни от района като Черна гора, чиято стопанска система е обвързвана с съветската, които биха могли да решат до лятото да облекчат глобите против Москва, с цел да понижат отрицателните последствия върху националната стопанска система. Говорителят на Европейска комисия Петер Стано съобщи, че от страните претенденти за участие се чака да се съобразят със глобите.

От Европейска комисия подчертаха, че спазването на глобите против Русия имат за цел да сковават съветската стопанска система, с цел да не може да се финансира войната в Украйна, както и да се изпрати обръщение за отбрана на интернационалния юридически ред, който Москва не съблюдава с нахлуването си в Украйна.

„ Ако помагате и вършиме бизнес с някого, който прави закононарушения, цивилизованата интернационална общественост би трябвало да се причисли, с цел да бъде заставен Путин да приключи войната и да изтегли силите от Украйна”, акцентира Стано. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР