След критичен материал в агенция BulNews, кметът на Враца Калин

...
След критичен материал в агенция BulNews, кметът на Враца Калин
Коментари Харесай

Ефектът BulNews: Кметът на Враца спря обществена поръчка заради критична публикация /доказателства/

След сериозен материал в организация BulNews, кметът на Враца Калин Каменов спря скандалната социална поръчка, с която се готвеше да похарчи 2 млн. лв. по подозрителен метод. Малко откакто медията ни разкри желанията на градоначалника за огромния масраф на национална пара, процедурата бе променена, а във вторник дефинитивно бе прекъсната поради потвърдени нарушавания, които не могат да бъдат отстранени.

Врачанските потайности: Калин Каменов се готви да похарчи 2 млн. лв. по подозрителен метод

Припомняме, че през декември Каменов разгласи социална поръчка за настоящ ремонт на общински здания за 2 млн. лв. през идващите 3 години. Според експерти оповестяването на такава процедура е неприемливо, без да се изброят обектите, предмет на публичната поръчка, какво ще се прави по тях, какви ще са материалите и редица други детайлности. Всичко това обаче в оповестените документи липсваше, посочено бе единствено, че обсегът и размерът на обособените поръчки ще зависи от съответната нужда на локалната администрация. Освен това в документите бе заложен тридневен период за правене на КСС /количествено-стойностна сметка/ от определената компания, който е неуместно къс.
Оказало се, че тези нередности няма по какъв начин да бъдат отстранени. По тази причина Калин Каменов се видял заставен да приключи процедурата за възлагане на публичната поръчка. Така на процедура кметът си призна, че медията ни за следващ път го спипва „ по бели гащи “ и в тази ситуация успяхме да попречим колосалната сума, планувана за харчене, да бъде усвоена от близки до него компании.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР