След края на реконструкцията на общинския фермерски пазар ще бъде

...
След края на реконструкцията на общинския фермерски пазар ще бъде
Коментари Харесай

Община Несебър разширява и модернизира фермерския пазар в ж.к. „Младост“

След края на реконструкцията на общинския фермерски пазар ще бъде преасфалтирано  площадното пространство пред него

В осъществяване на строителната си стратегия по осъвременяване на градската среда Община Несебър прави главен ремонт на общинската инфраструктура в ж.к. " Младост " в Несебър.

Част от дейностите включват цялостна реорганизация, уголемение и рационализация на съществуващия в комплекса фермерски пазар, за даване на по-широка изложбена комерсиална повърхност за земеделска продукция навън.

Пазарът, който съществува в от ж.к. „ Младост “  повече  10 години, е основан, с цел да даде опция на производителите на селскостопански артикули от района да оферират своята стока директно, без борсово посредничеството, при пряк контакт с потребителите.

В резултат от извършващата се сега цялостна реорганизация на пазарното пространство доста ще се подобрят изискванията за пласмент на продукцията на локалните фермери. Новата площадка е повдигната, разширена и заравнена. Търговските кафези се усилват на 10 броя, като всяка една от тях е снабдена с електричество. Пазарът ще бъде включен във ВиК мрежата, а за улеснение на търгуващите се построява тоалетна и сервизно помещение. Предвидена е покривна структура вид козирка и лед осветяване.

Община Несебър има построена политика и дългогодишна традиция в поддръжка на производителите на екологично чисти фермерски артикули. Фестивалът на меда, който общината организира от 23 години, е една от най-старите годишни прояви в местния събитиен календар.

Общината е ангажирана в развиването на директните взаимоотношения сред локалните производители на селскостопанска продукция и жителите на Несебър, тъй като натрупаният през годините забележителен опит демонстрира, че директният контакт сред фермер и консуматор способства за по-добрите условия на търсене и предложение и реализиране на конкурентни цени на стоките от първа нужда.

След края на реконструкцията на общинския фермерски пазар ще бъде преасфалтирано  площадното пространство пред него, следва реновиране на кварталната детска площадка.  Подмяната на тротоарната настилка в ж.к. „ Младост “ е на край.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР