След края на работния си ден, десетки служители на Топлофикация“

...
След края на работния си ден, десетки служители на Топлофикация“
Коментари Харесай

С мирен протест, служители в Топлофикация - Плевен подкрепиха енергетиците от Марица - Изток

След края на работния си ден, десетки чиновници на „ Топлофикация “ – Плевен излязоха на кротичък митинг в поддръжка на стачкуващите енергетици от Маришкия басейн.

„ Не погубвайте енергетиката на България “, Не желаеме енергийно подвластна страна “, „ Подкрепям сътрудниците енергетици и миньори “, „ Не закривайте ТЕЦ-овете “ пишеше на лозунгите на протестиращите.

„ Колегите стачкуват, тъй като не имат вяра на това, което им се дава обещание. Обещава им се нещо, което не е ясно по кое време ще се случи, дали ще се случи, по какъв начин те ще бъдат предпазени.

Смятаме, че преходът към тази зелена сила е прекомерно бърз, без да са регламентирани редът и методът за извеждане на мощности като въглищните централи.

Освен това липсва Национална тактика за заместването на тези мощности, и ние не считаме, че като бъдат свалени тези мощности и създадат фотоволтаици, това ще реши казуса на България. Как обаче ще се покриват енергийните потребности, откакто фотоволтаиците не работят през зимата, не работят и нощно време “, сподели инженер Митко Христов, който е ръководител на синдикалната организация в „ Топлофикация “ – Плевен.

„ По този метод от енергийно самостоятелна страна ще станем подвластна. Повтарят се нещата с 4-ти и 5-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “, които бяха закрити преждевременно. Така преждевременно ще закрият и въглищните централи и най-после ще останем без базови мощности “, добави инж. Митко Христов, като акцентира, че мирният митинг е проведен в поддръжка на стачкуващите енергетици от Маришкия басейн.

„ Каквото и да ги лъжат хората от този регион е ясно, че няма по какъв начин да предложат работа на всички, изключително в регион в който така и така няма доста други благоприятни условия “, сподели той.

Инж. Митко Христов разяснява, че в енергийния микс, с който работи електроразпределителното сдружение в района, максимален дял заемат въглищните електроцентрали, след които са АЕЦ „ Козлодуй “ и волтаиците.

„ Най-накрая са газовите електроцентрали, които ще би трябвало да бъдат един балансьор след прекъсването на въглищните централи, само че не знам какво мисли Правителството. Затова вършим този алегоричен митинг в символ на взаимност към нашите сътрудници “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР