След компромиси, тежки политически дебати и остри спорове в Народното

...
След компромиси, тежки политически дебати и остри спорове в Народното
Коментари Харесай

132 народни представители избраха редовно правителство на България

След взаимни отстъпки, тежки политически диспути и остри разногласия в Народното събрание, след над 300 дни безконтролна служебна власт на Румен Радев, България се снабди най-сетне с постоянен кабинет.
 
Акад. Николай Денков бе определен за министър председател със 132 гласа от групите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Същото бе и гласуването за структурата на Министерския съвет. За него гласоподаваха по следния метод: 62-ма от Политическа партия - Демократична България, 68 от ГЕРБ-СДС и двама от Движение за права и свободи. Единият от тях бе водачът на придвижването Мустафа Карадайъ. Един от групата на ГЕРБ-СДС бе срещу, а един от ПП-ДБ не присъстваше.
 
Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ, както и самостоятелният Радостин Василев бяха срещу избирането на Денков за министър председател. От Българска социалистическа партия срещу бяха19 гласа от общо 23 депутати, от Има Такъв Народ  - всичките 11 народни представители, както и всичките 37 от " Възраждане ". Направи усещане, че от групата на Движение за права и свободи, която се състои от 36 народни представители, в гласуването участваха единствено двама души. И те дадоха избор " за ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР