След като записа три победи в квалификациите, младата българска надежда

...
След като записа три победи в квалификациите, младата българска надежда
Коментари Харесай

Виктория Томова спечели на Уимбълдън и ще играе със Серина Уилямс

След като записа три победи в квалификациите, младата българска вяра Виктория Томова съумя да завоюва и първата си победа в главната скица на най-престижния шампионат от Големия шлем - " Уимбълдън ". Томова се оправи с чехкинята Тереза Смиткова със 7:6(3), 6:1.
Какво ще се случи стартира да излиза наяве още при започване на мача, когато Виктория имаше опция да пробие, само че не съумя. Тя обаче го стори при 2:2 гейма и поведе бързо с 4:2, а по-късно пропусна сетбол при 5:4 в своя изгода. Стигна се до тайбрек и там Виктория беше страхотна - тя поведе с 5:0 точки, преди да допусне двойна неточност и да сгреши от воле. Ас на чехкинята направи резултата 3:5, само че Томова си обезпечи нови 3 сетбола с превъзходен лоб и не сбърка.
Вторият сет стана бързо-бързо протоколен - българката устоя на натиска на чехкинята в първия гейм, завоюва го, откакто мина през дюс и по-късно направи два пробива на нула, което реши срещата скоропостижно.
Успехът на Вики Томова значи, че във втория кръг тя излиза против най-хубавата в историята на тази игра - Серина Уилямс! Уилямс завоюва със 7:5, 6:3 против холандката Аранча Рус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР