След като Военно-окръжна прокуратура София обяви, че има обвиняем за

...
След като Военно-окръжна прокуратура София обяви, че има обвиняем за
Коментари Харесай

Съпругата на Валентин Терзиев: Отговорният за смъртта му дори не е привлечен в хода на производството

След като Военно-окръжна прокуратура София разгласи, че има обвинен за случая, при който почина подолковник Валентин Терзиев, брачната половинка на водача Димитрина Попова разяснява, че виновният за случилото се даже не е притеглен в хода на производството.

На брифинг от Военно-окръжна прокуратура София през днешния ден отхвърлиха да разясняват тезите на брачната половинка на Валентин Терзиев, само че позволиха, че може да бъдат привлечени и още обвинени.

Според тях подполковник Терзиев е имал право на допуск до учението.

" Ама несъмнено Мин. Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оневинен, откакто е единствения притеглен обвинен, а въобще не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача. Има експлицитна заповед на ръководителя на Военновъздушни сили, одобрена от МО, в която е несъмнено лицето за началник на стрелбите и това не е полк. Орлов. Какво прави той там, кой го изпрати и с какви отговорности? Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче въобще не е привлечено в хода на производството.

Това, че Методи Орлов ще поеме цялата виновност го знам от десетия ден след случая (най-вероятно не по негово желание). Интересно е по какъв начин Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е?

Има още доста обстоятелства за изясняване, с изключение на прекомерно закъснялата експертиза на черната кутия.

Имал ли е право на допуск до този полет полк. Терзиев и изобщо обект ли е на следствие, тъй като това дефинира друга причина за случая, като съществена и дава
друго измерение на закононарушението.

Мин. Стоянов очевидно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, откакто с такава лекост и с едно изявление обезсмисли правосъдната ни система и още веднъж трансферира виновността върху водача, пренебрегвайки йерархичната зависимост във Водоснабдителна система при взимане на решения, осъществяването им и последващите отговорности от това.

Ще притегли ли Прокуратурата верните и всички виновни лица, с точните обстоятелства и условия, или ще изпрати случая в битието? ", написа Попова.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР