„След като вече си извоювах правото да имам и „агитка“

...
„След като вече си извоювах правото да имам и „агитка“
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: Ананиев, Ангелов, ДАНС и МВР са покровителствали трафика на органи и незаконните трансплантации у нас

„ След като към този момент си извоювах правото да имам и „ агитка “ пред малкия екран, значи в действителност съм рисков. Това обаче на мен ми демонстрира, че съм на прав път “. Така министърът разяснява думите от тази заран на пенсионирания преди дни проф. Тодор Кантарджиев.

„ Става дума за чиновник на държавната администрация. Когато навършиш пенсионна възраст, се пенсионираш. Няма нещо изключително и героично. Новоназначената председателка на НЦЗПБ проф. Ива Христова не отстъпва ни минимум на проф. Кантарджиев. Нямам нищо поради. Това е метод, който съм възприел във връзка с цялата администрация. Смятам, че по този начин е вярно. В това няма никаква драма. Говорим за административна служба. Никой не пречи на лекарите да работят и до по-късна възраст. Няма никакъв персонален претекст. Вече ми е неловко да го дублирам “, сподели още той и бе безапелационен, че няма път обратно.

„ Въпросът е завършен. Не разбирам по какъв начин пенсионирането на някого може да води до митинги. Ако протестираме против всяко пенсионране, ще имаме администрацията, цялостна с хора на напреднала възраст “, отсече служебният здравен министър.

Той означи, че останалите членове на Националния действен щаб не престават да работят по местата си. „ Не съм желал да разчистя хората от НОЩ от администрацията “, увери доктор Кацаров.

Що се отнася до уволненията на управлението на Александровска и държавна болница, доктор Кацаров разяснява, че се дължат на резултатите от инспекцията на НЗОК и сигналите за осъществените трансплантации. „ Това е премного освен за уволняване, само че и за начало на следствие. Предал съм всички документи на Министерство на вътрешните работи “, разясни той. По думите му финансовото положение и в двете лечебни заведения е доста тежко.

„ Агенцията по вписванията е надвишила пълномощията си. Данните за противозаконните трансплантации у нас са заметени под килима Трябва ли в тази обстановка индивидът, който е назначен за изпълнителен шеф на болничното заведение, да продължи да извършва тази служба “, попита той.

„ Кирил Ананиев и Костадин Ангелов, ДАНС и Министерство на вътрешните работи са покровителствали трафика на органи и противозаконните трансплантации. За всеки един от случаите е осъществявана инспекция и са изпращани данни, че това са подправени самоличности както на Ананиев и на Ангелов, по този начин и на ДАНС и Министерство на вътрешните работи – никаква реакция “, разкри той.

„ Проблемът не е, че няма кой да прави трансплантации, а че няма донори. Цялостната организация е неприятна. Това е рана в здравната ни система. Аз ще стартира измененията, само че няма да имам време да ги довърша. Няма да се откажа и ще отида до дъно “, закани се министър Кацаров.

За рецензиите във връзка с имунизирането доктор Кацаров попита: „ Кой ме укорява? Упрекват ме хората, които направиха по този начин, че страната да е първа по смъртност и последна по имунизация. Защото ние сме последни по имунизации не в последните две седмици, а откогато се вършат имунизации. Дадох приоритет на възрастните хора, тъй като те умират най-вече, отворихме още имунизационни центрове, ваксини също има. Ваксините са безвредни, само че не мога да накарам никой да го направи принудително “, добави министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР