След като в петък декларацията на Продължаваме промяната бе отхвърлена

...
След като в петък декларацията на Продължаваме промяната бе отхвърлена
Коментари Харесай

ОКОНЧАТЕЛНО: Продължаваме промяната върна втория мандат на държавния глава Румен Радев

След като в петък декларацията на " Продължаваме промяната " бе отхвърлена в Народното събрание, през днешния ден от партията върнаха несбъднат втория мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

В началото на срещата президентът съобщи, че желае да беседва с представителите на " Продължаваме промяната " по отношение на думите на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, съгласно който опцията за държавно управление с третия мандат минава през съгласие сред двете най-големи партии в Народното събрание - ГЕРБ и " Продължаваме промяната ".

" Партньорите ви от Демократична България обявиха, че единственият метод да се реализира държавно управление е да се направи компромис сред вас и ГЕРБ, тъй че ще ви помоля да обсъдим този извънредно значим въпрос ", сподели президентът и помоли медиите да ги оставят уединено.

Припомняме, че през вчерашния ден в изявление за БНР съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов съобщи:

" От Демократична България участваме в процеса с мандатите с цялостното схващане, че в този момент е най-хубавият миг да се реализира сделка за минипреход, който да изкара страната от политическата невъзможност и корупционното тресавище. Това не зависи от нашата съвестност, тъй като това е координиране сред двата лагера, някакъв компромис... Те би трябвало да се съгласят за две неща - да изоставим конфронтационният формат на промени, който разчита, че авангардът на Политическа партия ще вземе цялата власт и ще заличи всички останали от терена, което явно не може да се случи, а въпреки това - дали ГЕРБ въобще е в положение на някакво равнище да разбере, че без решение на казуса с корупцията, не като проблем за един лист с лица, които би трябвало да бъдат опандизени, а като проблем трайно България да построи ефикасни и самостоятелни правосъдни и правоохранителни институции, на които може да се има доверие да вземат решение тия въпроси, тъй че политическата система да не се занимава с това. Дали ГЕРБ са узрели за това ".
След изявлението на Христо Иванов ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов го прикани да предприеме дейности по сформиране на държавно управление и водене на договаряния: " Да подпишем документ. Точната дума, Христо, е нов публичен контракт. Да се поеме ангажимент, че нашите партии, министри, че няма да правят каквито и да е противозаконни дейности ", посочи Борисов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР