След като в края на миналата седмица доставчик на храна

...
След като в края на миналата седмица доставчик на храна
Коментари Харесай

Проговориха майките на момиченцата, станали жертва на педофил в училище

След като в края на предходната седмица снабдител на храна беше задържан по съмнение, че е блудствал с две девойки от I клас, майките на двете деца проговориха в ефира на bTV.

По думите на едната от тях, 33-годишният Валентин Асенов, е влезнал в учебното заведение, завел е децата в тоалетните и ги е предиздвикал да вършат непристойни дейности. Според тях това изрично е пробив в сигурността на учебното заведение. Те упорстват за най-строго наказване против нападателя. Междувременно Асенов остава за непрекъснато в ареста. Близките на мъжа и юристът му настояват, че става дума за неразбирателство, а след ареста той е бил обект на физически тормоз от служителите на реда.

След случая управлението на столичното 17 СУ „ Дамян Груев” взе спомагателни ограничения за сигурност на децата. Директорът на учебното заведение Антоан Антонов благодари на децата и фамилиите им, като уточни, че без техния сигнал мъчно е щяло да се стигне до толкоз бърз арест. По думите му с девойките работи педагогическият консултант на 17 СУ, а по-късно ще се включат и мобилните групи на МОН. Антонов изясни какви ограничения ще бъдат взети след извънредно неприятния случай.

Доставчиците ще бъдат вкарани в указател с поименни данни и ще се ревизират при влизане. Няма да имат достъп до децата, а единствено до сервизни пространства. Обмисля се и назначение на вътрешен пазач, който да е към учебното заведение, а не към охранителната компания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР