След като ЦИК обяви окончателните резултати от вота на 2

...
След като ЦИК обяви окончателните резултати от вота на 2
Коментари Харесай

След окончателните резултати от ЦИК: Къде са най-верните избиратели на партиите?

След като ЦИК разгласи окончателните резултати от вота на 2 октомври, ето къде са най-верните гласоподаватели на политическите обединения. Анализът е на bTV.
Победителят на вота - ГЕРБ-СДС , реализира най-високия си резултат в област Перник – близо 36%. Партията получава мощна поддръжка също в Кюстендил, Габрово, Сливен.
Бившите първи, а в този момент втори – „ Продължаваме промяната “, регистрират най-високо доверие към себе си в София - в 23-ти МИР. Подкрепата за тях е над 28 на 100.
Очаквано - равносметката на Движение за права и свободи демонстрира, че най-силният им регион е Кърджали. Там листата на придвижването, водена от Мустафа Карадайъ, е спечелила 71 на 100 от участвалите във вота.
„ Възраждане “, които на този избор удвоиха резултата си, се радват на огромна поддръжка от българите зад граница. Именно гласовете от чужбина дават най-високия резултат за групировката – 14,46%.
Ямбол е региона, която води вътрешнопартийната ранглиста на Българска социалистическа партия . Там от „ Позитано 20 “ са намерили поддръжка от над 18 на 100 от гласувалите. Добър резултат социалистите записват още в Плевен и Пловдив-област.
Резултатите демонстрират, че „ Демократична България “ разчита на гласовете в столицата. Резултатът от 19,64% в 23-ти МИР в София е най-хубавият за обединението.
„ Български напредък “ - партията, явяваща се за първи път на избори, е постигнала най-високия си резултат в София-област – малко над 8%.

Над 87 000 души са избрали опцията „ Не поддържам никого “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР