След като студът обзе Европа и покачи цените на енергийните

...
След като студът обзе Европа и покачи цените на енергийните
Коментари Харесай

Безплатен ток по празниците в Германия

След като студът обзе Европа и повиши цените на енергийните пазари по-рано този месец, мекото време и скокът на произвеждане на вятърна сила идват тъкмо в точния момент за Коледа и най-вероятно ще донесат гратис електричество на някои от потребителите в най-голямата европейска стопанска система, написа Bloomberg.

Хиляди средноголеми заводи от Берлин до Бремен затварят или понижават внезапно производството през празничните дни, пиковото ползване на електричество в Германия ще се срине с над една четвърт сред през днешния ден и Коледа. Като прибавим и рекордното произвеждане на ток от вятърните централи и температури от към 6 градуса по Целзий по-високи от естественото за сезона, още веднъж има голяма опция да забележим цени на електричеството под нулата.

Отрицателните цени са прищявка на енергйните пазари, съществуваща поради потребността от баланс при скок на количествата на възобновима сила. В Германия слънчевите панели и вятърните турбини са вторият максимален източник на електрическа енергия. За да се резервира салдото, производителите или би трябвало да затворят част от мощностите, или да платят на потребителите, с цел да " смъкват " ненужното количество от мрежата.

Това ще бъде деветият път в последните 10 години, в който цените ще бъдат негативни по време на празничните дни към Коледа, само че обстановката към този момент се трансформира в проблем и през останалата част от годината.

През годината в Германия имаше общо 104 часа с негативни цени и четири цели дни, в които междинната цена бе под нулата. Бъдни вечер е денят, в който има най-вече излишно предложение

Балансирането на мрежата в Германия коства до 800 милиона евро предходната година./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР