След като стана ясно, че не могат да се осигурят

...
След като стана ясно, че не могат да се осигурят
Коментари Харесай

М. Константинов: С преференциите се стига дотам един политик да псува свой колега

След като стана ясно, че не могат да се обезпечат 12 хиляди машини за гласоподаване, трябваше това да бъде отсрочено. Поправките в Наказателен кодекс прераснаха до парадокс. Това сподели Михаил Константинов по БТВ.
ЦИК е мандатен орган. Мандатът може да бъде законово удължен с преходни и заключителни разпореждания, с цел да може тази ЦиК да организира изборите. Но кой знае за какво депутатите се заинатиха и не го направиха. Сега се вършат опити да се спасят нещата. Тази комисия би трябвало да създаде избори. Ако я сменим, ще стане злополука. Новата ЦИК ще встъпи в деяние след 27 май. Машинно гласоподаване няма. Има машинно броене, сканиране на бюлетините. Има го на доста места. Така ще се изчистят разногласия в комисиите. Това е различен закон, друга процедура и би трябвало да се опише. Преференциите ще се върнат и ще работят.

С преференцията политиците от една страна губят надзор върху претендентите за депутати. И второто-не може да се избегне вътрешновидовата битка. Кандидати от една листа застават един против различен. Стигна се до там един претендент да псува собствен сътрудник. Това нещо е неприемливо и нанася вреди. Преференциите ще се върнат, хората ги избират. Българска социалистическа партия използваха нелепостта на сегашните ръководещи, с цел да ги нападат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР