След като съдът възстанови на работа шефът на Физическа защита

...
След като съдът възстанови на работа шефът на Физическа защита
Коментари Харесай

Проговори уволненият полицай, публикувал скандалния клип с началника Пешко от АЕЦ "Козлодуй"

След като съдът възвърне на работа шефът на " Физическа отбрана " в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов, проговори заплашваният служител на реда. Цецо Благоев уточни в ефира на bTV, че желае 37 хиляди лв. обезщетение от съда за уволнението си. Той беше застрашен брутално с уволняване, тъй като спрели пияни познати на Караджов. Тогава бе осъден единствено със забележка, само че откакто министър председателят Бойко Борисов реагира с отвращение, Караджов бе уволнен. Сега съдът го е върнал на работа.

" Патрулът в Козлодуй спрял водач с над 1,2 промила в кръвта. В районното ръководство нахлул Караджов. Полицаите го записали, тъй като знаели нрава му ", изясни Цецо Благоев - служителят на реда, пуснал клипчето във фейсбук. " Последвал голям напън към шефа на Караджов в АЕЦ, към служителите на реда, към началниците ни поради подписката, която започнахме ", описа Благоев.

" Близки връзки с един врачански народен представител са обяснението на заканите и наглото държание на Караджов ", твърди някогашният към този момент служител на реда. " Преди 2 година Караджов се беше явил пийнал в полицейското ръководство и строил служителите на реда, гневен от отхвърли им да отидат със служебната полицейска кола да купят цигари и алкохол за банкета на охранителя, тъй като им били свършили. Пламен Игнатов, тогавашният началник на ръководството, покри това ", твърди Благоев.

" Сега ни взеха подписката и гледаха кой се е подписал - на 16 от служителите на реда ни образуваха санкции за закононарушения по работа, най-различни мотиви откриха.

Преди подписката не съм бил обект на една инспекция или едно наказване ", оплака се Благоев. " С протекцията на Караджов дамата и синът на някогашния регионален началник на Министерство на вътрешните работи Газибарски, разправил се с " провинените " служители на реда, били назначени в АЕЦ. Заплатите там са от 3 000 до 7 000 лв., тази на Караджов е 5000 ", уточни уволненият служител на реда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР