След като преди две години една от емблемите на българската

...
След като преди две години една от емблемите на българската
Коментари Харесай

След две години - съдът възстанови Лили Маринкова на работа в БНР

След като преди две години една от емблемите на българската публицистика Лили Маринкова беше уволнена като шеф на стратегия " Хоризонт " на БНР – от генералния шеф Александър Велев, в този момент Върховният касационен съд (ВКС) анулира решението. Върховен касационен съд присъди и 15 505,15 лв. обезщетение на Маринкова за непозволеното уволняване.
Според Върховен касационен съд публицистиката е осведомена непозволено, тъй като Велев е работил с презумпцията, че БНР е организация, разрастваща стопанска активност (чл. 328, алинея 2 от Кодекса на труда), само че това не е по този начин.
Решението може да се одобри за леко изненадващо поради обстоятелството, че на първите две инстанции Маринкова не съумя да убеди съда в правотата си. При уволнението тя разгласи, че протичащото е реалност, тъй като не се е съгласила да отстъпи от правилата си.
В момента шеф на стратегия " Хоризонт " е Ивайло Савов, назначен на тази служба през септември 2017 година Преди това, от 2012 до 2017 година, той е бил член на Комисията за отбрана от дискриминация, като за същия интервал от 2013 до 2017 година е бил и в публичния съвет на Българска национална телевизия. Ако Маринкова изиска да се върне на работа, неговият контракт би трябвало да бъде преустановен, с цел да бъде изпълнено правосъдното решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР