След като Полша и Унгария решиха да забранят вноса на

...
След като Полша и Унгария решиха да забранят вноса на
Коментари Харесай

"Въпрос на време": България също обмисля да забрани вноса на зърно и храни от Украйна

След като Полша и Унгария взеха решение да забранят вноса на зърно и избрани храни от Украйна, през днешния ден служебният министър на земеделието Явор Гечев разгласи, че и България обмисля сходна мярка. Пред публицисти в Пловдив той разгласи, че това е " въпрос на време ", оповестява БНР.

 След Полша и Унгария забрани вноса на зърно и храни от Украйна След Полша и Унгария забрани вноса на зърно и храни от Украйна

" Трябва да се запазят българските ползи. Когато две от страните реагират по този метод, то в случай че ние не реагираме по подобен, натрупванията (бел. ред. на зърно и храни) на българска територия може да станат още по-големи ", сподели Гечев.

Той посочи, че на следващия ден чака отчетите за правните учредения, въз основата на които Полша и Унгария са наложили възбраната. След това Гечев ще има диалог със служебния министър на стопанската система Никола Стоянов, защото той дава отговор за този вид ограничения.

 Украински фермери считат, че митингите в Европейски Съюз поради зърното са политически Украински фермери считат, че митингите в Европейски Съюз поради зърното са политически

" Предполагам, че във вторник, откакто сме събрали цялата информация, ще има връзка с президента, който директно има задължения в тази обстановка, тъй че е въпрос на време да наложим такава възбрана ", добави министърът на земеделието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР