След като покориха двата футболни върха на клубния футбол в

...
След като покориха двата футболни върха на клубния футбол в
Коментари Харесай

Суперкупа на Европа: мощта на Байерн срещу хитростта на Севиля

След като покориха двата футболни върха на клубния футбол в Европа, на Байерн (Мюнхен) и Севиля им остана само да потвърдят кой е по-добрият всред тях. Тази вечер двата отбора се изправят в 45-ото издание на мача за Суперкупата на Европа. Мачът е на “Пушкаш Арена” в Будапеща и стартира в 22:00 часа.
Като мярка в битката против разпространяването на ковид на стадиона ще бъдат позволени единствено към 20 000 фенове, което е 30% от потенциала му. Всеки от двата клуба получи единствено по 3000 билета за агитките си.

Байерн влиза в мача като безспорен любимец на фона на това, което стори със противниците си в Шампионската лига. Преди седмица баварският исполин сподели, че не е изгубил от формата си, откакто рагзроми Шалке 04 с 8:0 в среща от Бундеслигата. Германците са толкоз уверени в силата си, че даже не желаеха отсрочване на предходния или идващия си дуел в локалното състезание. Независимо че преди дни не тренира, чака се Роберт Левандовски още веднъж да поведе офанзивата на “червените”. Кингсли Коман, който се оплаква от контузия, може да е огромният отсъстващ в състава на Ханзи Флик.

Севиля наподобява доста по-скромен, само че постоянството в Лига Европа е доказателство, че испанците не са за подценяване. Наставникът Юлен Лопетеги знае по какъв начин да подреди тима си, с цел да може той оптимално добре да се оправи със страховитата офанзива на Байерн. Почти несъмнено завърналият се от Барселона Иван Ракитич ще е титуляр.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР