След като по-рано днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

...
След като по-рано днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

СКАНДАЛ ВЪВ ВКС! Красимир Влахов хвърли оставката си: Аз съм независим съдия, който не взема решенията си под натиск!

След като по-рано през днешния ден съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) изрично отхвърли да освободи от поста заместника на административния началник на Върховния касационен съд и ръководител на Гражданската гилдия по гневното гледище на ръководителя на съда Лозан Панов, Красимир Влахов самичък подава оставката си във деловодството на съвета в символ на чест и достолепие.

В претекстовете си арбитър Влахов акцентира, че не е подхванал тази стъпка под напън, написа “Правен свят”.

“Преди всичко, държа да е ясно, че това не е оставката, която се пробваха да ме принудят да подам. Аз съм самостоятелен арбитър, който не взема решенията си под напън и който се подчинява единствено на закона и на личната си съвест. Това, което подавам пред Вас, е моята лична оставка, в основата на която са сложени моите, а не непознати претекстове.”, написа зам.-председателят на Върховен касационен съд.

Съдия Влахов декларира още, че единството и връзките сред магистратите във Върховен касационен съд е по-важно за него от заемането на една административна служба.

“Дължа това и на уважаваната от мен арбитър Светла Димитрова, с която като ръководител на Трето гражданско поделение сме работили колегиално и правилно и която няма никаква виновност за създалото се положение”, написа ръководителя на Гражданската гилдия във Върховен касационен съд и добавя, че оставката му е стимулирана още от възприятието на позор, че е част от екипа на Лозан Панов.

“Срамувам се да съм част от екипа на човек, който няма съзнанието за високата отговорност, с която го задължава заеманата от него позиция на върха на правосъдната власт; който възприема Върховния касационен съд като естрада за отправяне на противоречиви обществени послания, без да демонстрира необикновен интерес нито към правораздавателната и тълкувателна активност на съда, нито към хората, които ги реализират (ще си разреша да изтъквам думите на мой извънредно почитан колега- дълготраен висш арбитър: “Човекът се интересува от марката Върховен касационен съд, а не от субстрата ВКС”); който занимава обществото с персоналните си страхове, sms-и и елементи за коли, само че не е дефинирал нито едно свястно обръщение, което да консолидира съдийската общественост и да ни внуши горделивост от работата, която вършим. Срамувам се пред моите сътрудници, на които не мога да обясня, че не съм в положение да слага интересуващите ни въпроси на вниманието на ръководителя на съда – основно заради характерното му схващане за работно време и работно място, само че също по този начин и тъй като целите му явно не са свързани с работата”, декларира заместникът на титуляра на Върховен касационен съд.

Съдия Влахов приключва ревюто си с аргумента, че не схваща понятието “екипност” като обвързване да служи “като заслон на нечие нищоправене и вдишване на отговорност за непознати решения”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР