След като обяви намерението си за въвеждане на мита от

...
След като обяви намерението си за въвеждане на мита от
Коментари Харесай

Тръмп се закани и за мита върху вноса на коли, ЕС е направил живота на американските фирми невъзможен


След като разгласи желанието си за въвеждане на мита от 25 % върху вноса на стомана и 10 % върху вноса на алуминий, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да вкара импортни мита за европейските коли в Съединени американски щати, множеството от които се създават от Германия. Действията на Тръмп доведоха и до нова оставка, този път на икономическия консултант Гари Кон.

Европейският съюз е направил живота на американските компании съвсем неосъществим, Това разяснява на взаимна конференция с шведския министър председател Стефан Льофен в Белия дом президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
„ Европейският съюз е на практика доста корав към (фирмите) от САЩ”, разяснява американския президент, представен от интернационалните организации. „ Те са създали съвсем невероятно за нас да вършим бизнес с тях и въпреки всичко те ни пращат техните коли и всичко останало в Съединени американски щати. Междувременно Съединени американски щати субсидира военните в Европа. Европейският съюз не се отнася добре с нас. Това е една доста, доста нечестна комерсиална обстановка “, прибавя той, съгласно AFP.

Ден по-рано финансовият министър Стивън Мнучин се опита да отбрани дейностите на американския президент, като съобщи че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и администрацията не е стремят към разразяване на международна комерсиална война, като вкарва мита върху вноса на стомана и алуминий в страната, съобщи американският финансов министър Стивън Мнучин.

Във вторник той взе участие в чуване в границите на една от бюджетните подкомисии към Палатата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, като съществена тематика бе бюджетът, означават организациите.

„ Ние не се стремим към комерсиална война “, сподели Мнучин в отговор на въпрос на за митата.
Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви за планове за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий – 25% и 10 % надлежно.

Не по този начин обаче счита икономическият консултант на президента Гари Кон, който подаде оставка в символ на митинг против желанията за комерсиална война.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР