След като миналата седмица комисията по конституционни и правни въпроси

...
След като миналата седмица комисията по конституционни и правни въпроси
Коментари Харесай

ГЕРБ, ДПС и БСП отново не успяха да върнат хартиената бюлетина

След като предходната седмица комисията по конституционни и правни въпроси разиска при липса на кворум промени в изборното законодателство, касаещо връщането на хартиените бюлетини, през днешния ден болшинството в комисията предотврати гласуването на трите законопроекта на Българска социалистическа партия, ГЕРБ и " Възраждане " макар техните възражения, заяви " Дневник ".

Депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Възраждане " се позоваха на правилника за работата на Народното събрание, който разрешава при липса на кворум в комисиите да се проведат единствено чувания или полемики. При тази догадка гласуването би трябвало да се организира при идващото постоянно съвещание на комисията. Председателят на комисията Милен Матеев от " Продължаваме промяната " ги отвърна с аргумента, че дневният ред на съвещанието не е бил гласуван поради неналичието на кворум и по този начин разискването де факто не е било законно. Все отново предлагането на Дани Каназирева за включване на точката в дневния ред бе подложено на гласоподаване, като събра единствено 11 гласа " за " против 13 - " срещу ".
В реалност предходната седмица до истински спор по тематиката не се стигна, защото, откакто показаха законопроектите си, представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Възраждане " напуснаха съвещанието, а размяната на реплики продължи единствено сред Бранимир Балачев от ГЕРБ и Стоил Стоилов от " Продължаваме промяната ", който обаче не е член на комисията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР