Клубът на супербогатите в света вече има 15 членове с

...
Клубът на супербогатите в света вече има 15 членове с
Коментари Харесай

Блумбърг: 15 са вече членовете на клуба на супербогатите в света

Клубът на супербогатите в света към този момент има 15 членове с рекордно в историята общо положение от над 2,2 трлн. $ с помощта на изкуствения разсъдък, бизнеса с първокласни артикули и геополитическите промени, съгласно показателя на милиардерите на организация Блумбърг.

Общата има чисто благосъстояние е повишено с 13% тази година (с към 253 милиарда долара) до 2,2 трлн. $, изпреварвайки темпа на инфлацията и международните фондови тържища. Членовете на клуба на супербогатите има близо една четвърт от общото положение на 500-те най-богати хора в света.

Въпреки че положението на всеки един от 15-те супербогати е надвишавало 100 милиарда $ и преди, това е първият път, когато благосъстоянието на всички тях е над този предел. Наследницата на L’Oreal Франсоаз Бетанкур Майерс, създателят на Dell Technologies Inc. Майкъл Дел и мексиканският милиардер Карлос Слим доближиха прага от 100 милиарда $ през последните пет месеца, а някои се колебаеха към това равнище, преминавайки го неведнъж.

Бетанкур Майерс стана първата жена, натрупала 12-цифрено положение към декември 2023 година, откакто акциите на първокласната козметична компания регистрираха най-хубавата си година от 1998 година 70-годишната Бетанкур Майерс беше на 14-то място в показателя на Блумбърг с чисто положение от 101 милиарда $ към края на предходната година, като към днешна дата (17-и май) то спадна към 99,9 милиарда $.

Богатството на 59-годишният Майкъл Дел неотдавна доближи границата от 100 милиарда $, откакто търсенето на съоръжение, обвързвано с изкуствения разсъдък (ИИ), увеличи цената на акциите на Dell Technologies до рекордни равнища. Сега той е 11-ти в показателя на благосъстоянието на Блумбърг със положение от 113 милиарда $.

Друг нов член на елитния Клуб на супербогатите е 84-годишният Карлос Слим, който е на 13-то място със 106 милиарда $. Най-богатият човек в Латинска Америка добави към 28 милиарда $ към чистото си положение през 2023 година на фона на взрива на мексиканското песо, което оказа помощ за увеличение на акциите на компании в неговата бизнес империя, която варират от строителство до менажиране на заведения за хранене и магазини.

Има и остарели имена, които се завръщат в клуба на супербогатите. 61-годишният Гаутам Адани неотдавна се завърна в елитната група, откакто офанзива от продавачи на " къси " позиции на акции на неговата водеща компания Adani Enterprises Ltd. го накара да загуби повече от всеки различен от благосъстоянието си през 2023 година Акциите Adani Enterprises Ltd. обаче още веднъж се покачиха, защото световните вложители от ден на ден се концентрират върху бизнеса в Индия.

Начело на елитния клуб е създателят и основен изпълнителен шеф на LVMH - 75-годишния Бернар Арно с чиста стойност на благосъстоянието от 221 милиарда $. Най-голямата част от неговото благосъстояние идва от каузи му във водещия в света производител на първокласни артикули.

Основателят на Amazon.com Inc, 60-годишният Джеф Безос, е на второ място с чисто благосъстояние от 206 милиарда $, с помощта на собствеността си върху най-големия онлайн търговец на дребно в света.

52-годишният изпълнителен шеф на Tesla Inc. Илон Мъск има чисто положение от 188 милиарда $ и се подрежда на трето място в показателя на Блумбърг. Неговото благосъстояние, което обаче понижа с повече от 40 милиарда $ тази година, се състои основно от каузи му в най-високо оценения производител на коли в света.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР