След като Кристин Блейзи Форд се изказа пред Конгреса, обвинявайки

...
След като Кристин Блейзи Форд се изказа пред Конгреса, обвинявайки
Коментари Харесай

„Фейсбук“ служи на специалните служби и устройва политическа цензура

След като Кристин Блейзи Форд се изрече пред Конгреса, обвинявайки в обезчестяване „ новия арбитър на Тръмп “ Брет Кавано, във „ Facebook “ се засилва активността на консервативния уеб страницата Right Wing News.

Както написа The New York Times, RWN написа лъжливи истории за лекар Блейзи. Уж нейните юристи са подкупвали демократи и сходни неща. Сега този случай се преглежда като образец за всеобща дезинформация, провеждана от американци против американци. И да Right Wing News са блокирани, дружно с още 800 профила, обвинени, че популяризират „ лъжливо и дезинформиращо наличие “. Страницата има към 3,1 милиона клиента.

Това стана най-голямото блокиране на профили във „ Facebook “. Американски профили. Тоест в този момент не става дума за прословутите „ съветски хакери “, на които и до момента се преписва интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. Сега пред нас е типичен образец за политическа цензура, провеждана от управлението на обществените мрежи и това провокира най-главния въпрос: „ Ами свободата на словото? “. Къде въобще е границата сред свободното изложение на мнението и това, което анализаторите от „ Facebook “ могат да оценят като „ опит за дезинформация “ и къде е границата?

Директорът на компанията New Knowledge, която се занимава със „ следенето на дезинформацията “, Райън Фокс, съобщи, че „ Facebook “ и „ Туитър “ се „ пробват да манипулират хората, създавайки консенсус и това пресича линията над свободата на словото “.

Но това въобще не е вест. Само че преди цензурата от страна на обществените мрежи се разпространяваше главно върху задгранични сметки. Така през август 2018 година „ Facebook “ блокира повече от 650 съветски и ирански сметки. Но това бяха чужденци и по принцип това не излизаше от рамките на световната антируска (и не само) нервност. И в този момент обществените врежи са се обърнали против своите, т.е. цензурата към този момент е получила повсеместен мащаб.

А с цел да се отговори на въпроса „ Защо? “ би трябвало първо да се отговори на въпроса „ кому е нужно? “. А за това би трябвало да си спомним, че съгласно някои данни „ Facebook “ може би е бил план на Централно разузнавателно управление на САЩ. В последна сметка предприемачът Пол Чел (от който Зукерберг открадва своята идея за обществена врежа) твърди, че има доказателства, че Зукерберг си сътрудничи интензивно със експертите и от време на време „ предава “ персоналните данни на потребителите, постоянно изцяло намерено и излиза наяве, че актуалната цензура се организира в името на специфичните служби.

Само че специалистите настояват, че не може да има цялостна победа във войната със свободомислието във „ Facebook “, тъй като никой не може да забрани на елементарния американец да споделя нещо в обществените мрежи. „ Нашата ария не може да се заклуши, не може да бъде убита “, с други думи. Но те се стараят и употребяват за това все по-нови и по-нови способи за напън./pogled.info

Превод: В.Сергеев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР