След като кравата Пенка беше спасена от евтаназия, нарушителката на

...
След като кравата Пенка беше спасена от евтаназия, нарушителката на
Коментари Харесай

Кравата Пенка се връща в стадото си, чака гости от Европарламента

След като кравата Пенка беше избавена от евтаназия, нарушителката на европейските закони следва да се завърне в стадото си.

От 25 май кравата Пенка е в спонтанен обор в кюстендилското село Копиловци. Съвсем скоро тя ще има високи посетители от Европейския парламент. Междувременно, тя се усеща добре, храни се постоянно, в положително здраве е, и скоро ще й се случат още хубави неща, съобщи.

Скоро тя ще може да се върне в стадото си, само че преди този момент от Агенцията по сигурност на храните ще преценяват дали стопанинът й Иван Харалампиев й е обезпечил всички улеснения.

Иван не получава европейска дотация за кравата Пенка, само че помощ от Европа въпреки всичко пристигна. „ Получих писмо от Германия – картичка, където ми благодарят и ми изпратиха 50 евро за да ме подкрепят ”, сподели той.

Подател е Валтрауд Графенбергер от Мюнхен. В картичката написа:

“Господин Харалампиев, уповавам се, че сте получили Вашата Пенка назад. Тези закони не са човешки. Бих желала да Ви преведа една дребна сума от 50 евро за направените от Вас разноски. Поздрави и всичко хубаво!”

Случаят с кравата дезертьор беше обсъждан даже в Европейския парламент. Невероятно, само че факт – оттова изпращат специалист, който да се запознае на място със ориста на Пенка. Ще има среща със стопанина й благодарение на преводач.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР