След като Илон Мъск подкрепи антисемитска теория на конспирацията, от

...
След като Илон Мъск подкрепи антисемитска теория на конспирацията, от
Коментари Харесай

Рекламодателите се отказват от X

След като Илон Мъск поддържа антисемитска доктрина на конспирацията, от X, някогашния Twitter, стартира отлив на известни рекламодатели, съобщи Агенция Франс Прес.


Групата с нестопанска цел Media Matters добави Apple, Disney, Comcast, Lionsgate Entertainment и Paramount Global към листата на фирмите, които стопираха рекламата си в X.

" Lionsgate спря рекламата в X поради неотдавнашните антисемитски туитове на Илон Мъск ", съобщи представител на компанията за произвеждане и разпространяване на филми пред Агенция Франс Прес.

В четвъртък IBM съобщи, че стопира рекламата си в X заради отчет, в който се оповестява, че нейни реклами се демонстрират до пронацистки постове в X.

" Големите компании афишират, че ще преустановят всякаква реклама ", съобщи групата на уебстраница, включваща настоящ лист.

Белият дом осъди Мъск, най-богатия човек в света, за " непоносимо поощряване " на антисемитизма.

Белият дом реагира на обява на Мъск, в която спореният магнат на Tesla и SpaceX дава отговор на антисемитски пост в X с думите: " Вие казахте действителната истина ".

Оригиналният пост беше общопризнат от Белия дом и американските медии като отпратка към дългогодишна тайна доктрина измежду белите супремасисти, съгласно която евреите имат скришен проект за вкарване на незаконни имигранти, с цел да отслабят бялото болшинство.

Позовавайки се на обявата на Мъск, представителят на Белия дом Андрю Бейтс съобщи, че е " недопустимо " да се повтаря такава " отвратителна неистина ".

" Осъждаме най-остро това непоносимо поощряване на антисемитската и расистката ненавист, което опонира на главните ни полезности като американци ", сподели Бейтс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР