След като играеше второстепенна роля през първите шест месеца на

...
След като играеше второстепенна роля през първите шест месеца на
Коментари Харесай

Може ли Етериум да се представи по-добре от Биткойн през втората половина на 2023?

След като играеше второстепенна роля през първите шест месеца на годината, в този момент Етериум (ETH) пое водачеството над Биткойн (BTC) във връзка с представянето на цените през втората половина на 2023 година

Важен знак на веригата показва усъвършенстваните инвеститорски настроения към цената на Етериум напоследък.

Цената на ETH означи растеж от 58% през първата половина на 2023 година, като се увеличи от $1,200 на 1 януари до $1,900 на 30 юни. За разлика от това, Биткойн означи растеж от 83%, надминавайки освен ETH, само че и други забележителни рискови активи на обичайните финансови пазари.

Въпреки че е негативен, отчетът за представянето на цените на криптовалутите за втората половина на 2023 година демонстрира спад от -13% до -15% в интерес на Етериум. Може ли главната платформа за смарт контракти да се завърне през втората половина на годината?

Като се има поради ролята на Етериум като бележит алткойн, цената на ETH може да продължи да се показва по-добре от тази на BTC през втората половина на 2023 година, в случай че тази наклонност се резервира.

След бурния срив на алткойн пазара през предходната седмица Етериум е на прага да навлезе във фаза на възобновяване. Според дневните данни за показателя на относителната мощ, RSI на ETH се e изкачил над сериозната граница от 30, като на 24 август за малко доближи 33.

Индексът на относителната мощ прави оценка силата и инерцията на настоящото ценово придвижване на даден актив. Когато RSI се издигне над равнището 30 изпод след забележителна ценова промяна, това демонстрира възходящ бичи подтик.

Настоящото положение на свръхпродажба може да докара до бичи поврат за ETH през идващите дни. Освен това, защото Биткойн губи позиции по отношение на алткойните, то цената на Етериум е позиционирана удобно, с цел да продължи да изпреварва BTC през идващите месеци.

Тъй като през втората половина на 2023 година Етериум притегля повече внимание от страна на вложителите, цената му евентуално ще покаже по-голяма резистентност в изискванията на необятно публикуван пазарен боязън, неустановеност и подозрение (FUD).

Данните за вход/изход на пари към цената, илюстриращи разпределението на входните цени на актуалните притежатели на ETH, в допълнение акцентират тази концепция.

Тя разкрива, че 5.11 милиона вложители са закупили 7.04 милиона ETH токени към междинната цена от $1,580. Това би могло да обезпечи забележителна поддръжка, изключително в случай че крипто вложителите запазят фокуса си върху алткойн пазарите.

Ако мечките обаче съумеят да пробият това равнище на опозиция, цената на Етериум може да падне под $1,500 за първи път от март 2023 година насам.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР