След като днес Газпром“ съобщи, че засега спира изцяло газоподаването

...
След като днес Газпром“ съобщи, че засега спира изцяло газоподаването
Коментари Харесай

Германия: Газови доставки ще има въпреки спирането на Северен поток-1

След като през днешния ден " Газпром “ заяви, че към този момент стопира напълно газоподаването по " Северен поток 1 ", немското министерство на стопанската система посочи, че газовите доставки не са застрашени, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията на газовия пазар е напрегната, само че сигурността на доставките е обезпечена ", съобщи довечера говорителка на ведомството. Тя добави, че през последните седмици Германия към този момент е видяла, че Русия е " ненадеждна " като снабдител на газ. Затова " продължихме твърдо и поредно с ограниченията за подсилване на независимостта ни от съветския енергиен импорт и вследствие на това сме по-добре готови, в сравнение с бяхме преди няколко месеца ", изясни представителката на държавното управление.

Такава е и позицията на ръководителя на немската Федерална мрежова организация: " Добре че Германия към този момент е по-добре готова, само че в този момент всичко зависи от всички нас ", написа Клаус Мюлер в " Туитър ", представен от Ройтерс. Той прикани съгражданите си и фирмите да лимитират потреблението на синьо гориво. " Поддържането на съответните равнища на ресурси и условията за основни икономии получават все по-голямо значение ", изясни той.

Тази вечер " Газпром " заяви, че при осъществяването на действия по турбината на компресорна станция " Портовая " е било намерено приключване на масло и компанията е принудена да спре изцяло газоподаването по " Северен поток-1 " до премахване на повредата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР