След като бяха разменени две бебета в столичната болница Шейново“,

...
След като бяха разменени две бебета в столичната болница Шейново“,
Коментари Харесай

Акушерка: Няма как без ножица да се махнат гривните на бебетата

След като бяха разменени две бебета в столичната болница „ Шейново “, към момента не е ясно по какъв начин се е стигнало до нелепата неточност. Надежда Стаменова, която е акушерка в „ Родилна зала “, изясни и по какъв начин се поставят гривните на майката и детето.

Тя съобщи, че това се случва директно след раждането.

" Гривните са фабрично приготвени, идентични са и няма по какъв начин да се махнат. Това е и неразрешено, преди изписването. Освен това майките се отнасят доста сантиментално към гривните си ", сподели още в ефира на bTV Стаменова.

Тя изключи размяната да се е случила съзнателно и увери всички майки, че има прецизни правила в родилните отделения, които се съблюдават.

" Освен всичко всяка майка ражда в обособена зала, няма взаимни раждания ", добави Стаменова.

„ Номерцата се подготвят авансово, не се разделят преди бебето и майката да са към този момент дружно или директно след раждането на бебето. Има отдадена акушерка, която поема бебета и в действителност маркира с гривничките бебенцето, майката и вписва всичко това в актовата книга, в документите на майката и на бебето. Там механически не позволяваме въобще опцията да се случи неточност “, разясни акушерката.

Доц. Стоян Ставру, който е лекар по гражданско и фамилно право, счита, че надали това е единствен случай у нас.

„ Сигурен съм, въпреки и спекулативно, че това не е единственият случай, а и считам, че това е обикновено. Все отново все да кажем, че ние сме трансформирали родилния развой в нещо, което е мощно контролирано в профилирани институции. Но не сме на 100% защитени от неточности “, сподели Ставру.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР