След като бе пример за целия свят със спокойствието и

...
След като бе пример за целия свят със спокойствието и
Коментари Харесай

От политически скандал до дарение: Запис на обидата на Ардерн бе продаден за 63 хиляди долара

След като бе образец за целия свят със спокойствието и а по време на най-тежките интервали от ковид пандемията, в този момент премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардерн показва по какъв начин един политически скандал може да бъде видоизменен в благородна идея.

По време на многолюден парламентарен спор през предходната седмица Ардерн бе уловена от микрофоните да назовава " нахален простак " Дейвид Сиймор - ръководителят на дясната партия ACT.

Очакваните последици биха включвали ескалация на напрежението и усилване на спора сред двете страни. Не и в Нова Зеландия. Макар всекидневно да влизат в несъгласия от политическата естрада, едно опрощение по-късно Ардерн и Сиймор взеха решение да употребяват случая за нещо положително -събиране на средства за локалната Фондация за битка с рака на простатата.

Писменият запис на съвещанието, по време на което бе направена обидата, бе подписан от двамата и даден на благотворителен търг. Победителят в наддаването Джулиан Шортен заплати 63 200 $, като призна, че е трябвало да вземе заем, с цел да събере средствата:

" Това е миг от новозеландската политическа история, " сподели той пред 1News.

Всичко завърши с похвали сред двамата. Сиймор, който инициира търга, уточни, че министър-председателката незабавно се е съгласила с концепцията, до момента в който от своя страна тя му благодaри за метода, по който одобри обстановката.

През 2020 година Лейбъристката партия на Ардерн завоюва безапелационно изборите в страната, само че прогнозите за идния избор демонстрират преимущество на главната ѝ съпротива - Националната партия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР