След изборите за лидер, , партията се събра на конгрес,

...
След изборите за лидер, , партията се събра на конгрес,
Коментари Харесай

Конгресът на БСП започна, за пръв път той няма да избира лидер

След изборите за водач,, партията се събра на конгрес, който ще се организира събота и неделя. На него социалистите ще гласоподават за нов Национален съвет.

Делегати са определени 976 души, определени на отчетно-изборните конференции в цялата страна.

Това е първият конгрес на Българска социалистическа партия, на който няма да бъде избиран водач на партията. Преди две седмици Нинова завоюва директния избор за ръководител с над 80% поддръжка. Нейни съперници бяха депутатите Кирил Добрев, който получи 14,9%, Красимир Янков (2,1%) и Валери Жаблянов (1,4%).

Очаква се гласуването за нов Национален съвет да стартира към 20:00 часа в събота. Това гласоподаване е основно за Нинова и вътрешната съпротива, тъй като може да постави завършек на вътрешнопартийната битка. Реализацията на политиките и решенията зависи точно от към 180-членния Национален съвет (НС) на Българска социалистическа партия, който има опция да неодобрява политиките на ръководителя и Нинова доста добре знае това, тъй като през годините това ѝ се случи няколко пъти. По тази причина и за нея, и за съперниците ѝ е значимо да имат допустимо най-голя доста представители в него.

Според устава на Българска социалистическа партия Националният съвет взима всички по-важни решения. Той създава и организира партийната политика, управлява и координира активността на локалните структури, приема правила за активността и действието на партията, реализира съдружното взаимоотношение, приема решенията за присъединяване на партията в избори, утвърждава претендентите на партията за президент и вицепрезидент и също така взима решения за присъединяване в изпълнителната власт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР