След избирането на президента Хавиер Милей, известен с подкрепата си

...
След избирането на президента Хавиер Милей, известен с подкрепата си
Коментари Харесай

Биткойн получава зелена светлина от Аржентина

След избирането на президента Хавиер Милей, прочут с поддръжката си по отношение на криптовалутите, Аржентина удостовери, че Биткойн може да се употребява като годна валута в публични съглашения.

Диана Модино, министър на външните връзки и интернационалната търговия на Аржентина, показа:

Въпреки че Модино не разкри съответни проекти на държавното управление във връзка с криптовалутите, този жест подхожда на позицията на президента Милей във връзка с паричната политика, изключително на фона на провокациите на хиперинфлацията и обезценяването на валутата.

“ “, се показва в отчет на Grayscale Investments от предишния месец. Съществуват спекулации, че в случай че Аржентина, втората по величина стопанска система в Южна Америка, стартира да приема по-широко Биткойн , това може да подтиква световното потребление на криптовалутата – първична стъпка към по-широко приемане.

Въпреки че някои аржентинци се насочиха към цифровите валути заради обезценяването на локалното песо, други към момента вземат участие в противозаконни валутни покупко-продажби. Макар че това удостоверение може да не изненада всички, то бележи забележителна стъпка към евентуално необятното приемане на криптовалутите в Аржентина.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР