След избирането на председател на Народното събрание президентът ще спази

...
След избирането на председател на Народното събрание президентът ще спази
Коментари Харесай

Йотова: Слез избора на председател на НС президентът ще спази всички срокове за консултации

След избирането на ръководител на Народното събрание президентът ще съблюдава всички конституционни периоди за започване на съвещания с парламентарните групи. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова.

За нея най-важното в този момент е всичко, за което са се договорили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ , да се реализира.

„ Много се надявам и решението да се сменят на три месеца да стигне времето, да има и смяна в председателството на Народно събрание. Оттам нататък да им пожелаем триумф за това, което са решили - приемането на законите, свързани с Плана за възобновяване, останалите закони, които са свързани с бюджета, час по-скоро да влязат в пленарна зала и да има решение “, добави вицепрезидентът.

bTV разполага със листата, направен от работните групи

Според Йотова юристите са тези, които би трябвало да кажат дали е законна ротацията при промяната на ръководителя на Народното събрание.

„ Само преди празниците чух едно съпоставяне с Екологичен потенциал и много се посмях на това, като съпоставяне, тъй като там ротацията се прави по доста строги правила сред двете най-големи политически сили, които европейските жители са определили с ясно избран мандат и с това какво ще стане след първите две години и половина “, съобщи вицепрезидентът.

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков сподели, че се надява квалифицираните закони да бъдат признати.

Разговори за поддръжка на държавно управление - няма

„ Тези закони не са импровизация, те са артикул на дълги диспути, на тежка работа. Били са на няколко публични разисквания и към този момент през втори парламент политическите сили са декларирали в огромната си част, че ги одобряват, тъй че в този момент остава парламентарната процедура те да бъдат признати, с цел да можем да продължим напред “, разяснява Зарков.

Според него правосъдната промяна ще стане факт, когато законите стартират да се ползват на открито сред хората.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР