След историческия успех днес на родна земя се очаква да

...
След историческия успех днес на родна земя се очаква да
Коментари Харесай

Златните ни момичета по шахмат се прибират в България

След историческия триумф през днешния ден на родна земя се чака да се приберат шампионките ни по шахмат. За първи път страната ни е безспорен първенец на Стария континент. Националният тим завоюва нощес първото място на Европейското състезание, което се организира в Будва, Черна гора. Нургюл Салимова, Антоанета Стефанова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева си подсигуряваха златото, като победиха Грузия в последния кръг на шампионата.

Двубоят през вчерашния ден стартира с реми. Последва победа с белите фигури на България, само че Грузия изравни. В последната среща Гергана Пейчева победи и донесе по този начин жадувания триумф за страната ни.

" Не мога да допускам! Ние сме първенци! Последните минути бяха в действителност тежки, тъй като аз завоювах играта си преди часове, само че след това резултатът беше подравнен. Последната партия беше тази на Гери. Нещата не изглеждаха доста добре, само че ние имаме вяра в нея, стискахме ѝ палци и тя съумя. Мисля, че това е първият път от 20 години насам, в който шахът е толкоз известен в България. Много съм щастлива, че отзвукът в медиите е толкоз позитивен ", съобщи Антоанета Стефанова.

Гладни за триумфи и цялостни с сила: Българките приковаха вниманието на Европейското по шахмат

" Това беше една доста нервна игра. Но Гергана е огромен герой и през днешния ден го потвърди още веднъж ", сподели Петър Арнаудов, треньор на националния тим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР