След инциденти с газопровод и кабелиПодозират умишлен саботаж в повредитеНАТО

...
След инциденти с газопровод и кабелиПодозират умишлен саботаж в повредитеНАТО
Коментари Харесай

НАТО изпраща миночистачи в Балтийско море

След произшествия с газопровод и кабели
Подозират тенденциозен бойкот в повредите

НАТО ускорява патрулите в Балтийско море след неотдавнашни произшествия с подводната инфраструктура в района, съобщи Ройтерс.

“Засилените ограничения включват спомагателни полети за наблюдаване и разузнаване, в това число с морски патрулни самолети, разследващи “Ауакс ” и дронове. Флот от четири миночистача на НАТО също се изпраща в региона ”, се споделя в изказване на пакта.

На 8 октомври газопровод и телекомуникационен кабел, свързващи Финландия и Естония, бяха прекратени, което съгласно финландските следователи може да е тенденциозен бойкот. Хелзинки проверява случая с тръбопровода, до момента в който Талин изследва случая с кабела.

А тази седмица Швеция заяви за нарушаването на трета връзка по същото време като другите две. Кабелът сред Швеция и Естония е развален следобяд на 7 октомври, сподели пред Ройтерс изпълнителен шеф на “Арелион ” - притежател и оператор на кабела.

Мениджър на “Арелион ” пък уточни, че трафикът е бил възобновен бързо, защото кабелът е бил единствено отчасти пресечен. И добави, че транспортен съд чака в подготвеност времето да се усъвършенства, с цел да отплава към мястото и да извърши ремонт.

Естония съобщи в четвъртък, че ще сплоти следствието на повредата на телекомуникационен кабел в Балтийско море, свързващ страната с Швеция, с настоящото си следствие за разкъсването, породено на различен телекомуникационен кабел, свързващ Талин с Хелзинки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР