След хакерската атака, която затрудни кампанията по преброяването в неговото

...
След хакерската атака, която затрудни кампанията по преброяването в неговото
Коментари Харесай

Нов проблем пред преброяването - преброители се отказват заради риска от COVID-19

След хакерската офанзива, която затрудни акцията по преброяването в неговото начало, броени дни преди нейният край се появи нов проблем. Преброителите се отхвърлят от авансово поетите задължения, главно поради възходящия риск от COVID-19.

Това се споделя в известие от пресцентъра на Националния статистически институт (НСИ). В отговор от на следващия ден се усилва броят на подпомагащи центрове за преброяването. В тях данните си може да даде всеки, който не го е направил електронно и не е бил посетен от преброител (актуален лист на центровете вижте в прикачения файл).

Алтернативен метод за включване в преброяването е и разпечатване и попълване на преброителната карта. Тя може да се изтегли от. След попълването има три разновидността за предаването и - да се изпрати сканирана на имейл, да се пусне по пощата до адрес: София 1038, ул. " Панайот Волов " № 2, Подпомагащ център, Национален статистически институт, или да бъде занесе персонално до централата на статистиката.

Национален статистически институт открива и нов имейл адрес, на който хората, които са се преброили електронно, могат да изпратят неповторимите преброителни кодове. В писмото си с изключение на кода те би трябвало да напишат и община, обитаемо място, квартал, улица, номер (или квартал, номер на блок, вход, етаж, апартамент), където живее и се е преброило съответното домакинство.

При предпочитание всеки би могъл да издиктува кода си и на телефонните линии на преброяването - *2021 и (02) 9078 430.

Спадът на доверието в институциите също попречил

Спадът на доверието в институциите като цяло също е една от аргументите броят на преброилите се електронно да е надалеч под предстоящите 50%, считат от Националния статистически институт. Обобщените данни регистрираха, че едвам една трета от хората са избрали този метод да дадат данните си. При предходното броене през 2011 година електронно се преброиха 41% от живеещите в България.

Разбира се, регистрира се и въздействието на върху осведомителната инфраструктура на преброяването, показват от Национален статистически институт в отговор на въпроси по тематиката от " Дневник ".

До края на септември електронно и от преброители са обхванати 60% от популацията, регистрираха уредниците. От Национален статистически институт напомнят, че са наети над 25 хиляди преброители и контрольори, само че проблем с обхождането на огромните градове може да има. " Всеки ден се опитваме да вършим метаморфоза и непрекъснато се преназначават преброители, свършили дадени сектори в други ", споделят още от Национален статистически институт. След решение на държавното управление краят на преброителната акция беше продължен от 7 до 10 октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР