След фаталната катастрофа при която пиян шофьор уби 15-годишния Филип

...
След фаталната катастрофа при която пиян шофьор уби 15-годишния Филип
Коментари Харесай

Ще предложи ли МВР нула промила алкохол зад волана?

След съдбовната злополука при която пийнал водач умъртви 15-годишния Филип на пешеходна пътека. Ще бъде ли свалена границата за алкохол зад кормилото?

 Екип на NOVA участва на инспекции с КАТ- Столична дирекция на вътрешните работи и охранителните звена на столичната полиция. Данните демонстрират, че не рискът да убият някой, а отнемането на колите им, стряска пияните водачи, споделят столични пътни служители на реда. Екипът ни снима трима, седнали солидно почерпени зад кормилото. Сред тях и млада дама с близо 3 промила.

Контролът на пътя в столицата от дълго време е засилен, споделят от Министерство на вътрешните работи. И преди съдбовната злополука с Филип - 15-годишното дете, блъснато на пешеходна пътека в центъра на София. Не единствено КАТ, само че и всички охранителни звена на Столична дирекция на вътрешните работи наблюдават за сигурността и вадят нарушителите от придвижването.

" Важни са освен ограниченията, които " Пътна полиция " и всички чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи постановат на пияните водачи на пътя, както и цялото Министерство на вътрешните работи, само че тук би трябвало да получим поддръжка от обществото. Трябва да има една непоносимост, даже подаване на сигнали от обществото, за пияни водачи. Да подават сигнали навреме, с цел да може дружно да се преборим с този камшик, който дава тежки последствия ", съобщи началникът на отдел " Пътна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Николай Крушарски.

Затова се заприказва за събаряне на прага за използвания алкохол зад кормилото. Предложи го заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи ден след гибелта на Филип. А в четвъртък на първо четене даже бяха признати и законови промени. 

" В другите страни спътниците носят наказателна отговорност, съвсем същата като лидера. При тяхно държание, което не възпира съответния лидер да кара пийнал или дрогиран, знаейки, че той е рисков за придвижването на пътя ", показва старши комисар Крушарски. 

И добавя, че в останалите страни се ползват разнообразни ограничения в тази връзка, в това число за нулева приемливост. 

" Не ги е стреснала гибелта на едно дете. Но мярката от август - лишаване на колата, повече стресна водачите, което изигра предпазен резултат. Водачите не се стряскат от това, че ще причинят гибел, а надалеч повече от това, че ще бъдат лишени от правото да употребяват личния си автомобил ", съобщи старши комисар Крушарски. 

И съгласно водачи тази мярка е единствената, която би имала резултат против практиката – да пият и да карат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР