След европредседателството е възможно да има сътресения в управляващата коалиция

...
След европредседателството е възможно да има сътресения в управляващата коалиция
Коментари Харесай

Сидеров за пореден път намекна за предсрочни избори, този път заради Истанбулската конвенция

След европредседателството е допустимо да има разтърсвания в ръководещата коалиция и идни предварителни избори, в случай че бъде призната Истанбулската спогодба. Това предвижда пред Българска национална телевизия водачът на " Атака " Волен Сидеров

По думите му в ръководещата коалиция мнението на патриотите по отношение на Истанбулската конвенвенция е било доста значимо. Той съобщи, че е удовлетворен от решението на ГЕРБ да отсрочат гласуването на конвенцията. Според него в Европарламента и в Европа има течения, които оказват напън да бъдат признати еднополови бракове.

Сидеров сподели, че е " приказвал доста и писал доста по тези тематики от години ":

И в Европарламента, и в така наречен Европа като цяло има такива течения, които натискат, тласкат да бъдат признати еднополови бракове. Включително, веднага Зелените са доста фешън, тяхната група - тук неотдавна тия дни беше една тяхна представителка и стана скандал, сподели Сидеров и напомни, че такива " борби " е водил от 2205 година.

Според него обаче, в случай че документът бъде признат, е допустимо да има разтърсвания в ръководещата коалиция и даже предварителни избори. Той уточни, че ГЕРБ би трябвало " да си помислят доста добре дали да я внасят ". 

Това не е първият път, при който той слага условия на държавното управление. Заради случая с язовирната стена на " Бели Искър ", той загатна, че не е решил по какъв начин ще гласоподава партията му на вота на съмнение против кабинета. Казусът по-късно беше бързо позволен след диалог с Борисов.

Сидеров опроверга информацията да е имало загадка среща сред шефа на парламентарната група на ГЕРБ и Валери Симеонов , на която да са правени сделки да се изтеглят депутати на НФСБ , с цел да да се ратифицира конвенцията с гласовете на Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Не мога да позволи, че секрети сделки ще накарат Симеонов да изтегли своите хора. Ако това се случи, първо аз не мога да бъде ръководител на такава група, второ - ще предложа за изключване тези, които са се оповестили към този момент против решение на групата да отхвърлим конвенцията. Това ще е скандал и прелом, който не бих желал да става. Нямаме потребност от конвенции, които да концентрират върху избран тип принуждение насилие. Насилието е принуждение над дами, деца, мъже... няма значение. Домашното принуждение също се обгръща от българския Наказателен кодекс.

Сидеров счита, че ГЕРБ са склонни да мине тази спогодба, защото има напън извън. 

" Аз няколко пъти съпоставям Европейския съюз със Съветския съюз, единствено че разликата е, че преди не можеше да се дискутира при директивите от Москва. Сега най-малко се дискутира и можем да имаме публично мнение " за " и " срещу ", изясни водачът на " Атака ".

Той изясни, че връщането към полезностите било наричано шовинизъм, когато той влезнал в политиката, само че в този момент Сидеров избира да назовава това течение консерватизъм.

Според водача на " Атака " " Вашингтон отслабва Европа ", защото стопира значими енергийни планове. " Проектите на Русия и Путин прави Европа по-силна ", счита Сидеров. По думите му европейците " го отнасят " в тази борба сред Кремъл и Вашингтон. 

Той счита, че министър председателят, президентът и ръководителят на Народното събрание не би трябвало да са срещу посещаване на съветския президент Путин у нас.

" Русия е основана от Българи и ние би трябвало да я пазим като наше дъщерно образувание ", заключи водачът на " Атака ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР