След две поредни загуби в Лига Европа тимът на Селтик

...
След две поредни загуби в Лига Европа тимът на Селтик
Коментари Харесай

Селтик пак е в играта

След две следващи загуби в Лига Европа отборът на Селтик откри сили да надвие Република България (Лайпциг) с 2:1 и си върна възможностите за излизане от Група “В”. Двата тима са с по 6 точки и ще би трябвало да дефинират кой ще последва Ред Бул (Залцбург), който е безапелационен водач с 12 точки след 5:2 над Розенборг и единствено знамение може да го измести от първата позиция. Норвежкият отбор е финален без актив.

Шотландците извоюваха триумфа в собствен жанр с огромна себераздаване. Двубоят беше двуостър с положения и пред двамата вратари, само че в решителния миг и шансът оказа помощ на Селтик, тъй като три минути преди края гостите удариха греда посредством Кевин Кампъл.

Иначе Киърън Тиърни изведе “детелините” напред в 12-ата минута с изстрел по диагонала, който се оказа сложен за вратаря Ивон Мвого.

Yesssssss come on @CelticFC
— Stiliyan Petrov (@StanPetrov19) November 8, 2018
Германците сътвориха няколко възножности и въпреки всичко съумяха да изравнят в 78-ата минута, когато Жан-Кевин Огюстен се измъкна от отбраната и забоде топката в мрежата за 1:1.

Тук си пролича духът на шотландците, тъй като в ответната офанзива те незабавно си върнаха преднината. Точен беше френският гений Одсон Едуард.

Утехата за Лайпциг е, че тимът има преимущество против Селтик в директните дуели, тъй като беше спечелил семейството си с 2:0.

...and breathe!

Enjoy that, Celts? #CELRBL #UEL pic.twitter.com/R4qExP3zix
— Celtic Football Club (@CelticFC) November 8, 2018
В идващия кръг на 29 ноември Селтик гостува на Розенборг, а Разенбалшпорт ще пътува до Австрия.
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА Лига Европа 4 кръг, четвъртък 8 ноември  Селтик 2:1краен резулат  Република България (Лайпциг)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР