След две поредни равенства и три срещи без успех Арсенал

...
След две поредни равенства и три срещи без успех Арсенал
Коментари Харесай

С човек по-малко "Арсенал" направи зрелищен обрат срещу "Астън вила"

След две следващи равенства и три срещи без триумф " Арсенал " съумя да се върне на победния път, откакто надделя " Астън вила " с 3:2 като хазаин. " Артилеристите " стигнаха до трите точки по доста сложен метод, като играха с човек по-малко 50 минути и се нуждаеха от два късни гола в последните 10 минути, с цел да извърнат.

Победата изкачи отбора на Унай Емери в топ 4, като " Арсенал " към този момент има 11 точки, колкото и третият " Лестър ". " Артилеристите " са с две по-малко от " Манчестър сити " и седем от водача " Ливърпул ".

Първата част беше доста слаба за домакините, като играта не им вървеше. Гостите от Бирмингам откриха още в 20-ата минута посредством Джак Макгин, който се измъкна зад отбраната и засече центриране на Ел-Гази.

" Арсенал " приключи първото полувреме с доста нерви, нарушавания, четири жълти картна и червен на Ейнсли Мейтланд-Найлс. Десният бек беше изпъден за доста рисково влизане в краката на Нийл Тейлър.

 С човек по-малко
© Reuters

През втората част в рамките единствено на 89 секунди феновете на " Емиратс " видяха нови два гола. В 59-ата минута Никола Пепе изравни след тъкмо изпълнена дузпа. Тя беше отсъдена за нарушаване против Матео Гендузи.

Секунди по-късно обаче Уесли още веднъж изведе " Вила " напред след подаване на Джак Грийлиш.

Срещата вървеше към загуба на " Арсенал " на личния му стадион, когато в последните 10 минути домакините демонстрираха темперамент. В 81-ата минута бранителят Калъм Чеймбърс се пребори за една топка в наказателното поле и с параболичен удар изненада вратаря на гостите.

Само три по-късно Пиер-Емерик Обамеянг избави отбора си с прелестен изстрел от фаул. Габонецът не остави шансове на Том Хийтън, който единствено изгледа по какъв начин топката влиза в мрежата му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР