След две поражения на старта Манчестър Юнайтед се разклати здраво,

...
След две поражения на старта Манчестър Юнайтед се разклати здраво,
Коментари Харесай

Манчестър Юн най-накрая спечели - удари анемичен Ливърпул

След две провали на старта Манчестър Юнайтед се разклати крепко, само че завоюва там, където не очакваше доста - против Ливърпул (2:1).  

Първата победа на Ерик Тен Хаг отпред на Юнайтед беше блестяща. През цялото първо полувреме отборът на Юрген Клоп не сътвори нито един късмет, само че бе на косъм от гола в края на полувремето единствено поради объркания Бруно Фернандес - португалецът стреля към личната си врата, само че Лисандро Мартинес спря топката до гредата.

И Ман Юн беше изобретателен освен към личната си врата. Още в 10-ата минута Скот Мактомини пресече в центъра, подаде към Фернандес, той откри непокрития Еланга в наказателното поле на Алисон. Антъни беше подготвен да чества, само че топката срещна гредата вместо мрежата.



Първият гол се оказа още по-изящен. Тогава Еланга игра с Кристиан Ериксен, топката стигна до Джейдън Санчо в центъра на наказателното поле. И младокът се оказа остроумен: не стреля незабавно, спря елегантно, отърва се със размах от Джеймс Милнър и с вътрешен прати топката в ъгъла - Алисон единствено безмълвно наблюдаваше развръзката.

Юнайтед преобладаваха през цялото полувреме, само че не стопираха и вкараха нов гол съвсем незабавно след почивката. Резервата Антони Марсиал взе топката след неточност на Джордан Хендерсън и изведе Маркъс Рашфорд очи в очи с Бекер - вкарването не бе проблем за британския национал.

Първоначално изглеждаше, че Рашфрд е в засада, само че ВАР реши, че всичко е ясно, и зачете гола.



Въпреки че тимът на Тен Хаг се успокои след попадението, Ливърпул не можа да отвърне. Едва в 82-рата минута те означиха един гол с помощта на Мо Салах. Феновете на " бийтълсите " се надяваха, че Ливърпул ще се опита да натисне напред, само че в последна сметка, те бяха по-близо да пропуснат трети, в сравнение с да вземат точка.

Те знаят по какъв начин да играят демонски добър футбол, сподели треньорът на Ман Юн Ерик Тен Хаг, който най-сетне блесна пред камерите с усмивка.

" Може да се приказва за тактичност, само че най-важното е отношението. Ние показахме отношението си: играчите общуваха между тях и демонстрираха борбен дух. На терена имаше тим и се виждаше какво могат да реализират. Те знаят по какъв начин да играем демонски добър футбол “, сподели Ерик и по-късно се извини за нецензурния език (оригиналната дума „ по дяволите “ може да се преведе с лек жест).

Юнайтед победи Ливърпул във Висшата лига за първи път от 2018 година - осем мача не се бяха справяли с един от главните противници. За последно завоюваха на 10 март 2018 година - също с 2:1. През това време Ливърпул има пет победи.

• Маркъс Рашфорд най-сетне проби. Той означи гол за клуба за първи път от шест месеца: нито един гол в 17 мача от  22 януари. Това е петият му гол против Ливърпул на Клоп - единствено Хари Кейн и Джейми Варди са отбелязали повече.



• Още един прелестен факт: Ливърпул по този начин и не уцели вратата на Ман Юн през първото полувреме. Гостите изрично изпревариха домакините по притежаване на топката: 69,6% против 30,4 %. Но първите признаци на възобновяване на " алените дяволи " към този момент са налице. 

Между другото, забелязахте ли също, че не споменахме Роналдо? Правилно . Криш стартира като запаса (както и Хари Магуайър) и влезе финален, в 86-ата минута. Планът на Тен Хаг проработи!
Ливърпул затъва: 2 точки за 3 кръга - и място в зоната на изпадащите.

Манчестър Юнайтед честват, тъй като са отвън зоната на изпадащите. Но в този момент Ливърпул е покрай нея - в Мърсисайд също е много тъжно на старта на Висшата лига.

• Ливърпул няма победа в първите три мача от шампионата за първи път от 2012 година С Клоп това в никакъв случай не е било по този начин. Сега единствено две равенства в три кръга.

• Отборът на Клоп загуби във Висшата лига за първи път на 28 декември 2021 година Тогава Лестър ги удари - и по-късно даде страхотна серия от 16 победи с пет равенства. Но две от тях при започване на този сезон не бяха изключително приятни.

" Намираме се в сложна обстановка във връзка с травми. Имахме 14-15 играчи разполагаем тази седмица и в този момент би трябвало да сме сигурни, че няма да се контузят. Трябваше да спечелим. Знам, че звучи неуместно, само че изглеждаше по този начин за мен -  каза Юрген, който беше доста печален след мача . - Разбира се, мен ме безпокои такава обстановка. "

Кой е предполагал, че след топмача Манчестър Юн - Ливърпул ще би трябвало да погледнем долната третина на таблицата с класирането, с цел да намерим и двата отбора.

На Юнайтед  предстоят две гостувания - на Саутхямптън и Лестър, а по-късно и домакинство с единствения съвършен тим след първите три кръга - Арсенал (9 точки).

Ливърпул ще би трябвало да се реваншира вкъщи със съседите Борнемут и Нюкасъл, а по-късно ще играе дерби с Евертън, който стартира още по-зле сезона. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР