След две години на ограничения заради пандемията от коронавирус, НБА

...
След две години на ограничения заради пандемията от коронавирус, НБА
Коментари Харесай

Националната баскетболна асоциация отново ще провежда мачове в чужбина

След две години на ограничавания поради пандемията от ковид, НБА реши, че още веднъж ще организира част от мачовете преди сезона и от постоянния сезон в чужбина. Така глобализацията ще продължи, а американският баскетбол да печели нови пазари.

" Има повече пазар за мачове, в сравнение с можем да предложим. Светът е огромен. Играли сме на доста места, само че има още прекалено много благоприятни условия ", сподели секретарят на НБА Марк Тейтъм пред организация " Франс Прес ".

Той разкри, че Германия, Италия и Гърция са страни, в които могат да се играят мачове от Националната баскетболна асоциация.

" В даден миг ще се върнем и в Индия ", добави Тейтъм, който планува мачове и в Африка.

Тази година мачове от НБА преди старта на сезона на 18 октомври са планувани в Япония и Абу Даби.

Шампионът в НБА Голдън Стейт Уориърс на Стив Къри ще играе против Вашингтон Уизърдс, където играе младата японска звезда Руи Хашимура, на 30 септември и на 2 октомври в зала " Сайтама Супер Арена " в покрайнините на Токио, където тимът на Съединени американски щати завоюва олимпийската купа преди година с победа над Франция.

Милуоки Бъкс и Атланта Хоукс ще се срещнат на 6 и 8 октомври в Обединените Арабски Емирства. Маями Хийт и Сан Антонио Спърс ще играят в Мексико на 17 декември, до момента в който Чикаго Булс и Детройт Пистънс ще се изправят един против различен в Париж на 19 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР