След доста трудности, предизвикани през последните две години от пандемията,

...
След доста трудности, предизвикани през последните две години от пандемията,
Коментари Харесай

Татяна Колева: Сега всички оценяваме шанса да можем да творим в мир

След много компликации, провокирани през последните две години от пандемията, Амстердамският маримбов уикенд се завърна по сцените в нидерландската столица, с цел да покаже единството на перкусионистите и насладата им от свиренето. 

 Татяна Колева Артистичен шеф на фестивала, който се организира от 2014 година насам, е Татяна Колева. Освен че е изявена наша сънародничка, канена за концерти и майсторски класове на доста места по света, тя води клас по ударни принадлежности в Консерваторията в Грьонинген. Носителка е на наградата " Музикант на годината 2009 " в националната анкета на предаването " Алегро виваче " и е основателка на сполучливата Младежка перкусионна групировка (Youth Percussion Pool), която пък беше избрана от слушателите за " Ансамбъл на годината 2012 ". 

Тазгодишното пето издание на  се организира на три разнообразни подиуми: в Парка на органите, в фамозния амстердамски джаз клуб Bimhuis и в базата на Pustjens Percussion Products - Студио Генератор. 

Разговорът с Татяна Колева, който можете да откриете в звуковия файл, стартира с връщане обратно във времето - преди тъкмо две години, когато първият локдаун поради Covid-19 прекъсна провеждането на Амстердамския маримбов уикенд. Тя споделя и за всички най-интересни посетители и прояви по време на фестивала, както и за достойното българско присъединяване. Чуйте!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР