След дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство

...
След дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство
Коментари Харесай

Ще стане страшно! Цалапица се мести в София. Народът окупира Съдебната палата

След дни наред митинги в Цалапица, предизвикани от жестокото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, довечера хората от селото ще се съберат пред Съдебната палата в София. Исканията им остават същите – транспарантно следствие и обективни санкции за отговорните.
Протестиращите не стопират да настояват, че поради бездействието на полицията се е стигнало до бягството в Германия на обвинявания за убийството Рангел Бизюрев и до неизясненото присъединяване в него на братята – близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста с обвинявания за укривателството на тялото на Димитър. Родителите на убития юноша дни наред задават едни и същи въпроси – за какво следствието се води по този начин, а Динкови не са привлечени като съучастници, написа Стандарт.
По събирането на нови доказателства се работи интензивно, в това число и по издирването на обвинявания за закононарушението, увери през вчерашния ден вътрешният министър Калин Стоянов. Всички чиновници, които са бездействали или не са работили както би трябвало по случая ще понесат своята отговорност, в това число наказателна, сподели Калин Стоянов.
За инспекцията в районно управление (на МВР) в Стамболийски и краткотрайно отстранения шеф Ангел Керпиев, министърът акцентира, че чака да бъдат открити доста нарушавания, а Стоянов да не се върне на поста. В Цалапица остава засиленото полицейско наличие, а хората там са безапелационни, че митингите им ще продължат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР