След дълго дело съдия постанови, че Крейг Райт не е

...
След дълго дело съдия постанови, че Крейг Райт не е
Коментари Харесай

Крейг Райт не е Сатоши Накамото според скорошно съдебно решение

След дълго дело арбитър постанови, че Крейг Райт не е основателят на Биткойн - Сатоши Накамото, както бе оповестено в четвъртък.

Алиансът за отворени крипто патенти (COPA) реализира тази победа против Райт в съд в Обединеното кралство. Съдия Джеймс Мелър, който наблюдаваше делото, съобщи, че Райт не е написал Бялата книга на Биткойн, в никакъв случай не е работил под псевдонима Накамото, не е основал Биткойн и не е виновен за първичните версии на мрежата, съгласно представител на COPA.

Съдията също по този начин загатна , че всички по-нататъшни дейности ще бъдат прегледани в писменото му решение и удължи периода за подаване на вероятно съобщение от страна на жалбоподателя. Това решение е взето след едномесечен правосъден развой, почнал през февруари, и бележи края на правната борба на COPA, почнала през 2021 година, с цел да попречи на Райт да предприеме правни дейности против членове на криптовалутата и разработчиците.

Говорител на COPA изрази удовлетворение от решението, заявявайки, че това е победа за разработчиците, общността на отворения код и истината. Те подчертаха, че Райт и поддръжниците му подправено са заявявали самоличността си като Сатоши Накамото в продължение на повече от осем години, употребявайки я за заплашване и тормоз на разработчиците в Биткойн общността.

Според известието на COPA Мелър е открил, че доказателствата против Райт са “ “. Различни участници в промишлеността и коментатори също разясниха решението, като представител на Kraken изрази удовлетворение, че съдът е признал значителните доказателства, доказващи, че Райт не е Сатоши Накамото.

Джак Дорси, създател на Block и Twitter, сподели поддръжката си с просто “ ” в Twitter. Главният юридически шеф на Coinbase, Пол Гревал, съобщи, че решението на съда е дефинитивно, и прикани Райт да се извини на тези, които е тормозил и тормозил с погрешните си изказвания.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР