След дългия съдебен спор между община Козлодуй и фирма „Еврострой

...
След дългия съдебен спор между община Козлодуй и фирма „Еврострой
Коментари Харесай

Община Козлодуй спечели делото за дупките по пътищата

След дългия правосъден спор сред община Козлодуй и компания „ Еврострой – 67” ЕООД, село Хърлец, с шеф Иван Върбанов Иванов, обжалваща изискванията за допускане до конкурс за социална поръчка, съдът се произнесе дефинитивно в интерес на общината.
От община Козлодуй показаха на вниманието на жителите последователност на събитията довели до правосъдната борба. Първата тъжба от страна на компания „ Еврострой – 67” ЕООД до комисията за защита на конкуренцията е подадена на 27 март тази година. Тя е срещу решение номер 212 от 17 март на кмета на общината за разкриване на процедура за възлагане на социална поръчка за ремонт на пътища, паркинги и площадки на територията на общината. Фирмата поискала краткотрайна мярка от Комисия за защита на конкуренцията „ прекъсване на процедурата” до решение на разногласието. Така заложените в общинския бюджет 300 000 лв. били отсрочени за даване за реализацията на обектите за неустановен интервал от време.
С определение №435 от 25 април Комисия за защита на конкуренцията оставя без почитание настояването на „ Еврострой-67” ЕООД за налагане на краткотрайната мярка. Част от мнението на Комисия за защита на конкуренцията гласи, че в заложените условия общината изцяло се e съобразила с правилата на равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна конкуренция, гласност и бистрота.
Сагата обаче не свършва до тук и компанията апелира на последна инстанция, пред тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС). Това предвещава още изгубено време, през което можеше да се свърши доста потребна работа, разясняват от общината.
Дългоочакваното решение обаче идва на 1 ноември. С окончателното си мнение по проблема Върховен административен съд счел, че обжалваното решение е вярно и при постановяването му не са позволени релевираните нарушавания, които да съставляват учредения за анулация по смисъла на чл.209, т.3 от Административнопроцесуален кодекс.
Съдът присъди компанията просител да заплати на община Козлодуй разноските по делото, в размер на 840 лв..
С това решение ръцете на общината са развързани и към този момент няма спънки ремонтът на пътищата да започва. Улиците планувани за поправки на този стадий са „ Освободител”, „ Тодор Каблешков”, „ Симеон Русков” и „ Васил Коларов”. Ремонтните действия ще се правят, доколкото времето го разрешава, тъй като всички знаем, че зимата не е подобаващ за това сезон, допълват от локалната администрация. От пролетта на 2018 обаче ще се работи интензивно за премахването на този проблем, плануваният ремонт на пътната инфраструктура ще бъде сбъднат, дават обещание от община Козлодуй.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР